Muudatused Tallinna Sadama tütarettevõtte ja sidusettevõtte nõukogudes

ASi Tallinna Sadam tütarettevõtte TS Shipping OÜ nõukogust kutsuti tütarettevõtte üldkoosoleku otsusega tagasi endine Tallinna Sadama nõukogu liige Ahti Kuningas ja uueks nõukogu liikmeks nimetati Rene Pärt volituste tähtajaga 3 aastat alates 01.09.2022. TS Shippingu nõukogu on kolmeliikmeline, sinna kuuluvad peale Rene Pärdi ka Valdo Kalm, Andrus Ait.

Rene Pärt on Tallinna Sadama äriarenduse juht, tema töö eesmärgiks kogu Tallinna Sadama grupi ärivõimaluste laiendamine, uute äriprojektide algatamine ja juhtimine ning strateegia eestvedamine. Samuti on ta eestvedaja innovatsiooni ja uute tehnoloogiate kasutuselevõtuga seotud tegevustes Tallinna Sadama grupis. Rene Pärt kuulub ka Tallinna Sadama tütarettevõtte OÜ TS Laevad nõukogusse. Rene Pärdile kuulub 3000 Tallinna Sadama aktsiat.

Lisaks eelnevale kutsutakse Ahti Kuningas tagasi ka Tallinna Sadama sidusettevõtte ASi Green Marine nõukogust ning uueks nõukogu liikmeks saab Tallinna Sadama kommertsjuht / juhatuse liige Margus Vihman volituste tähtajaga 3 aastat alates 01.09.2022. Green Marine’i nõukogusse kuuluvad peale Margus Vihmani veel Valdo Kalm, Andrus Ait, Carl-Jüri Piht ja Innar Susi.

Margus Vihman on Tallinna Sadama juhatuse liige / kommertsjuht alates 2016. aastast. Vihman vastutab ettevõttes kommertstegevuste ehk kliendisuhete ja müügitegevuse eest, ta ei ole nõukogu liige teistes Tallinna Sadama grupi ettevõtete nõukogudes. Margus Vihmanile kuulub 15 486 Tallinna Sadama aktsiat.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbib aastas keskmiselt 10 miljonit reisijat ja 20 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine. Kontserni 2021. a müügitulu oli 110 miljonit eurot, korrigeeritud EBITDA 54 miljonit eurot ning kasum 26 miljonit eurot.

Lisainfo:

Marju Zirel