Clean Motion förstärker teamet med erfaren CFO


Ulf Rask tillträder under februari 2023 som CFO. Ulf kommer närmast från en liknande position hos Swedish Algae Factory AB.

Ulf Rask tillträder under februari 2023 som CFO för Clean Motion AB. Ulf kommer närmast från framtidsbolaget Swedish Algae Factory AB där han utöver rollen som finanschef varit projektledare för uppförandet av en världsunik, 3800 m2 stor anläggning i Kungshamn för odling och utvinning av nanomaterial från kiselalger. Anläggningen har tagits i drift under 2022.

Ulf har före detta en bakgrund både som CFO och VD för elektronik- och mjukvaruleverantörer till fordonsindustrin, bland annat Delphi/Mecel (Aptiv), Movimento (Siemens) och Volcano Automotive (Siemens) och även arbetat 10 år med tillväxtbolag inom förnybar energi och grön teknik.

”Det ska bli oerhört spännande att få vara med och bidra till Clean Motions fortsatta resa. Den nyligen presenterade last-mile bilen EVIG har världsledande energieffektivitet och ligger helt rätt i tiden. Man måste ha respekt för utmaningarna med att skala upp industriell produktion, men det här erfarna teamet med en produkt i världsklass har goda förutsättningar att bli nästa svenska exportsuccé. Min primära uppgift blir att säkerställa bolagets finansiering och att vi bygger en uthållig och lönsam affär, men med stort intresse för teknik, produktion och kundnytta hoppas jag kunna stötta Göran och övriga teamet på många områden”, säger Ulf Rask.

Göran Folkesson, VD kommenterar;
”Med Ulf som förstärkning i teamet får vi ytterligare en viktig pusselbit för att lösa vår aggressiva expansionsplan. Med Ulfs erfarenhet så får så mycket mer än en ekonomichef och jag ser fram emot vårt arbete under 2023.”

Lerum, 2022-12-27

För mer information, vänligen kontakta:
Göran Folkesson VD                         
Clean Motion AB                        
Tel: +46 735 320 273                         
Email: goran.folkesson@cleanmotion.se

Denna information är sådan information som Clean Motion AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-12-27 kl. 08:45 CET.

Om Clean Motion AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.

Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission.

För ytterligare information, vänligen besök: www.cleanmotion.se.