Sparbanken Syds årsredovisning och kommuniké för 2022


Bästa resultatet på många år för Sparbanken Syd

Resultatet för 2022 visar på en klar förbättring jämfört med föregående år med ett rörelseresultat på 60 mkr (25 mkr 2021). Förbättringen är driven av en god tillväxt i utlåningsvolymer samt förbättrad räntemarginal och till viss del även orealiserade värdeförändringar på tillgångar.

”Resultatet är ett av de bästa resultaten på många år för Sparbanken Syd och det ger oss ytterligare styrka och möjligheter att fortsätta utveckla en attraktiv fristående sparbank till alla våra kunder i hela Skåne”, säger VD Henrietta Hansson.

Bankens affärsvolymer har minskat 6% under året, vilket främst är drivet av en börsnedgång samt ett upphört avtal inom försäkringsförmedling. Bankens utlåning har varit positiv under året och visar fin tillväxt såväl på företagssidan som bolån i vår egen balansräkning.

Under året har samarbetet med Borgo fortskridit och vi står nu redo att i början av 2023 dels påbörja distribution av nya bolån till Borgo och finansiera befintliga portföljer genom Borgo.

Vi har, genom bankens goda resultatutveckling, även haft möjlighet att investera extra i vårt digitala erbjudande till våra kunder t ex har vi lanserat en ny internetbank och mobilapp. Effektiva och kundvänliga lösningar är något banken fortsatt kommer att ha som prioriterat område framöver.

Vid frågor eller mer information, vänligen kontakta:

Anna Björksten, Kommunikation- och marknadschef
Tel: 0411-82 21 35, anna.bjorksten@sparbankensyd.se


Denna information är sådan information som Sparbanken Syd är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 februari, klockan 16.00.

Bilagor



Attachments

Bokslutskommuniké 2022 Pressmeddelande_AR 28 feb 2023 Arsredovisning 2022 ÅR