Efecte Oyj käynnistää uuden henkilöstön osakesäästöohjelman


EFECTE OYJ -- YHTIÖTIEDOTE -- 1.3.2023 KLO 9.00

EFECTE OYJ KÄYNNISTÄÄ UUDEN HENKILÖSTÖN OSAKESÄÄSTÖOHJELMAN 

Efecte Oyj:n hallitus on päättänyt perustaa henkilöstön osakesäästöohjelman Efecte Oyj:n ja sen tytäryhtiöiden työntekijöille. 

Henkilöstön osakesäästöohjelman tavoitteena on kannustaa työntekijöitä hankkimaan ja omistamaan Efecten osakkeita. Tarkoituksena on myös yhdistää osakkeenomistajien ja työntekijöiden intressit sekä lisätä työntekijöiden motivaatiota ja pitkäaikaista sitoutumista yhtiöön. 

Osakesäästöohjelma rakentuu vuosittain alkavista ohjelmakausista, joissa kussakin on 12 kuukautta kestävä säästöjakso ja säästöjaksoa seuraava omistusjakso.  Osakesäästöohjelmaa tarjotaan noin 200 Efecten työntekijälle. Ohjelmassa työntekijöillä on mahdollisuus säästää osuus palkastaan ja sijoittaa säästösummat Efecten osakkeisiin. Säästöillä hankitaan Efecten osakkeita kahdesti vuodessa aina puolivuosikatsauksen julkistamispäivän jälkeen. Hallitus päättää ostetaanko säästöosakkeet markkinalta vai toimitetaanko säästöosakkeet osallistujille hallituksen erikseen päättämässä suunnatussa osakeannissa. Efecte antaa ohjelmaan osallistuville työntekijöille palkkioksi sitoutumisesta yhden lisäosakkeen (brutto) yhtä säästöillä hankittua osaketta kohden. Palkkion saaminen edellyttää työsuhteen jatkumista ja säästöillä hankittujen osakkeiden pitämistä omistuksessa omistusjakson ajan. 

Mahdollinen palkkio maksetaan omistusjakson jälkeen osakkeina tai osittain osakkeina ja rahana. Palkkion rahaosuus on tarkoitettu kattamaan palkkiosta aiheutuvat verot ja veronluonteiset maksut niissä valtioissa, joissa työnantajalla on ennakonpidätysvelvollisuus. Lisäosakkeet ovat vapaasti siirrettävissä sen jälkeen, kun ne on kirjattu osallistujan arvo-osuustilille. Säästöillä hankituille osakkeille, ohjelmassa annetuille lisäosakkeille ja muille ohjelman kautta mahdollisesti saataville osakkeille maksettavat osingot käytetään osakkeiden hankkimiseen seuraavana mahdollisena hankintapäivänä. Näillä osakkeilla on sama oikeus lisäosakkeisiin. 

Osallistuminen osakesäästöohjelmaan on vapaaehtoista, ja työntekijät kutsutaan osallistumaan yhteen ohjelmakauteen kerrallaan. Ensimmäinen säästökausi alkaa 1.4.2023 ja päättyy 31.3.2024. Ensimmäisen ohjelmakauden omistusjakso alkaa ensimmäisestä säästöosakkeiden hankinnasta ja päättyy 31.3.2026. Ensimmäisen ohjelmajakson lisäosakkeiden enimmäismäärä (bruttomäärä ennen veroja) on noin 63 836, laskettuna vallitsevalla osakekurssilla. Lopullinen lisäosakkeiden määrä riippuu henkilöstön osallistumis- ja säästöasteesta ohjelmaan ja lisäosakkeiden saamisen edellytysten täyttämisestä, sekä osakemäärästä, joka ostetaan markkinoilta säästöillä. 

Lisätietoja: 

Tatu Paavilainen
Lakiasiainjohtaja
Efecte Oyj
tatu.paavilainen@efecte.com
0400 383 064

Hyväksytty neuvonantaja: 
Evli Oyj, puh. 040 579 6210 

Efecte Oyj 

Efecte auttaa ihmisiä digitalisoimaan ja automatisoimaan työtään. Eurooppalaiset asiakkaamme käyttävät pilvipalveluitamme toimiakseen ketterämmin, parantaakseen loppukäyttäjäkokemusta ja säästääkseen kustannuksissa. Ratkaisuitamme käytetään muun muassa IT-palvelunhallintaan ja tiketöintiin sekä työtekijäkokemuksen, liiketoiminnan työnkulkujen ja asiakaspalvelun parantamiseen. Olemme eurooppalainen vaihtoehto alamme globaaleille goljateille. Pääkonttorimme sijaitsee Suomessa ja alueelliset toimipisteemme Saksassa, Puolassa ja Ruotsissa. Efecte on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla. 

www.efecte.com