Forløb af ordinær generalforsamling i GrønlandsBANKEN


Referat af Generalforsamling

Til Nasdaq OMX Copenhagen
28. marts 2023
Selskabsmeddelelse nr. 05/2023

Forløb af ordinær generalforsamling i GrønlandsBANKEN

GrønlandsBANKEN har i dag afholdt ordinær generalforsamling i henhold til vedtægterne og tidligere offentliggjort indkaldelse.

Generalforsamlingen var repræsenteret med 1.049.468 stemmer, heraf var 612.498 stemmer givet som fuldmagt til bestyrelsen, 62.821 stemmer var givet som instruktionsfuldmagt, mens 115.455 var afgivet som brevstemme.

  1. Bestyrelsens beretning om bankens virksomhed i det forløbne år

Bestyrelsesformand Gunnar í Liða aflagde bestyrelsens beretning om bankens virksomhed i det forløbne år. Bestyrelsens beretning blev taget til efterretning. Formandens beretning kan ses på bankens hjemmeside www.banken.gl  Generalforsamlingens protokollat vil senest 14 dage efter generalforsamlingens afholdelse ligeledes blive lagt på bankens hjemmeside.

  1. Godkendelse af årsrapporten for 2022, meddelelse om decharge for bestyrelse og direktion, godkendelse af bestyrelsens vederlag, anvendelse af overskud eller dækning af tab i henhold til den godkendte årsrapport

Årsrapporten for 2022, der udviser et overskud på tkr. 98.751, egenkapital på tkr. 1.318.592 og en balance på tkr. 7.949.566, blev godkendt således som den var fremlagt. Der blev meddelt decharge til bestyrelse og direktion.
Bestyrelsens forslag til anvendelse af overskud eller dækning af tab blev godkendt, herunder bestyrelsens indstilling om udbetaling af 20 kr. i udbytte pr. aktie.

  1. Forslag til vejledende afstemning af vederlagsrapport

Ved vejledende afstemning godkendte generalforsamlingen vederlagsrapporten for 2022.

  1. Valg til bestyrelsen

Genvalgt til bestyrelsen for en 2-årig periode blev Gunnar í Liða, Ellen Dalsgaard Zdravkovic og Lars Holst.

Bestyrelsen består herudover af Kristian Lennert, Maliina Bitsch Abelsen og Peter Angutinguaq Wistoft, samt de medarbejdervalgte medlemmer Peter Fleischer Rex, Pilunnguaq Kristiansen og Vitta Motzfeldt.

På det efterfølgende bestyrelsesmøde konstituerede bestyrelsen sig med Gunnar í Liða som formand og Kristian Frederik Lennert som næstformand.

  1. Valg af revision

Deloitte, Statsautoriseret Revisionspartnerselskab blev genvalgt som revisor for et år.

  1. Eventuelt

Der var ikke emner til behandling under eventuelt.

GrønlandsBANKEN
Gunnar í Liða
Bestyrelsesformand

Vedhæftet fil



Attachments

05.Referat af Generalforsamling 2023_DK