Inbank kaasab lisakapitali


AS Inbank emiteerib 2023. aasta mais suunatud emissiooni kaudu võlakirju, mis kuuluvad esimese taseme täiendavate omavahendite hulka (AT1).

Tulenevalt AT1 võlakirjade keerukusest ei ole neid plaanis pakkuda avalikult ning pakkumine suunatakse üksnes valitud investoritele. Kapitali kaasamise eesmärk on tugevdada Inbanki omavahendite positsiooni ning katta Inbankile kehtestatud kapitalinõudeid.

AT1 võlakirjade märkimine toimub 8. maist kuni 19. maini 2023. Pakkumisele tuleb 600 võlakirja nimiväärtusega 10 000 eurot. Inbankil on õigus emissiooni mahtu suurendada või vähendada. AT1 võlakirjade intressimäär on 12% aastas ja intressi makstakse kvartaalselt. AT1 võlakirjad on tähtajatud ning tegemist on tagamata võlakohustusega investori ees. Finantsinspektsioonilt loa saamise korral on Inbankil õigus lunastada AT1 võlakirjad osaliselt või täielikult alates viie aasta möödudes emiteerimisest. Pakkumise tulemustest teavitab Inbank eraldi.

Inbank on tarbimisfinantseerimisele keskendunud digitaalne pank, mis tegutseb Balti riikides, Poolas ja Tšehhis ning kaasab hoiuseid ka Saksamaal, Austrias ja Hollandis. Inbankil on enam kui 5400 aktiivset koostööpartnerit ja 872 000 aktiivset kliendilepingut. Inbanki allutatud võlakirjad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.

Lisainfo:
Marko Varik
finantsjuht
marko.varik@inbank.ee
+372 5690 0286