Riigi osaluse valitseja muutumine Tallinna Sadamas

Seoses ministeeriumite töö ümberkorraldamisega kinnitas Eesti Vabariigi Valitus 6. juulil 2023 korralduse „Riigivara valitsejate määramine ja riigivara üleandmine“, milles muu hulgas määratakse ASi Tallinna Sadam (edaspidi: Tallinna Sadam) riigile kuuluvate aktsiate valitsejaks ning aktsionäriõiguse teostajaks Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asemel Kliimaministeerium. Väärtpaberiregistris tehakse vastav muudatus 30 päeva jooksul. Kuna enamusosalus Tallinna Sadamas kuulub endiselt Eesti Vabariigile, ei kaasne eeltoodud muudatusega kohustust ülevõtmispakkumise tegemiseks.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbib aastas keskmiselt 10 miljonit reisijat ja 20 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine.

Lisainfo:

Andrus Ait