Őfelsége a koronaherceg elindítja a Soudah Peaks mestertervet


A Media Snippet accompanying this announcement is available by clicking on the image or link below:

RIJÁD, Szaúd-Arábia, Sept. 28, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Őfelsége Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud koronaherceg, miniszterelnök és a Soudah Development elnöke elindította azt a mestertervet, amellyel Soudah és Rijal Almaa egyes részeit a Soudah Peaks elnevezésű, luxus hegyi turisztikai látványossággá fejlesztik Szaúd-Arábia legmagasabb hegycsúcsán, 3015 méterrel a tengerszint felett. Az Aseer régió (Szaúd-Arábia délnyugati részén) rendkívüli természeti és kulturális kincsekben gazdag környezetében épülő projekt az Állami Beruházási Alap (PIF) kulcsfontosságú törekvése, melynek célja a sokrétűbb gazdasági tevékenységek elősegítése, ideértve a turizmust, a vendéglátást és a szórakoztatást, valamint az Aseer régió fejlesztési stratégiájának támogatását.

Őfelsége Mohammed bin Salman koronaherceg, a Soudah Development igazgatótanácsának elnöke úgy nyilatkozott, hogy a Soudah Peaks a fényűző hegyvidéki turizmus új korszakát testesíti meg egy eddig sosem látott élménnyel, miközben törekszik megőrizni a természeti környezet, a kultúra és az örökség gazdagságát. Stratégiailag illeszkedik a Vision 2030 céljaihoz, melyek a következők: a turizmus és a szórakoztatás bővítése, a gazdasági növekedés elősegítése, beruházások ösztönzése, több mint 29 milliárd szaúdi riál bevétel biztosítása a királyság kumulatív GDP-je számára, valamint több ezer közvetlen és közvetett munkalehetőség teremtése.

Őfelségét idézve: „A mesterterv újra megerősíti elkötelezettségünket a környezet és a természeti erőforrások megőrzése mellett a jövő nemzedékei számára, és célul tűzi ki a változatos nemzeti bevételi források létrehozását, valamint egy erős gazdaság kiépítését, amely vonzó lehet a helyi és a globális beruházások számára.”

Őfelsége hozzátette: „A Soudah Peaks a szaúd-arábiai turisztikai szektor jelentős bővítését jelenti, ami a Királyságot felhelyezi a globális turizmus térképére, miközben kiemeli és ünnepli az ország gazdag kultúráját és örökségét. A látogatóknak lehetőségük lesz felfedezni a Soudah Peaks szépségét, közelebbről megismerni gazdag kultúráját és örökségét, és megtapasztalni a helyi közösség őszinte vendégszeretetét. A Soudah Peaks felejthetetlen élményeket kínál majd a buja zöld növényzet kellős közepén a felhők felett.”

A Soudah Peaks célja csúcsminőségű, luxusszínvonalú vendéglátói szolgáltatásokat kínálni, évente több mint kétmillió látogató számára 2033-ig. A mestertervet úgy alakítják ki, hogy tükrözze a helyi hagyományos és építészeti stílusokat, továbbá a régió kulturális és tájörökségének megőrzését is elősegítse. Az úticél 6 egyedi fejlesztési zónának ad majd otthont, melyek a következők: Tahlal, Sahab, Sabrah, Jareen, Rijal és Red Rock. Mindegyik számos világszínvonalú létesítményt kínál majd, többek között hoteleket, luxusminőségű hegyvidéki üdülőhelyeket, lakóépületeket, kastélyok építésére alkalmas prémium területeket, szórakoztatóipari és kereskedelmi látványosságokat, valamint a sportnak, kalandnak, wellnessnek és kultúrának szentelt kültéri látnivalókat.

A Soudah Development 2033-ra 2700 vendéglátóipari egységet, 1336 lakóegységet és 80 000 négyzetméter kereskedelmi területet biztosít majd a Soudah Peaks számára. A mesterterv fejlesztése három fázisban történik majd, a 2027-ig elkészülő első fázisban várhatóan 940 hotel, 391 lakóegység és 32 000 négyzetméternyi üzlethelyiség kerül átadásra.

A Soudah Peaks több mint 627 négyzetkilométernyi lélegzetelállító természeti környezetben helyezkedik el, a földterület kevesebb, mint 1%-a kerül felvásárlásra építési célból, ami a Soudah Development elkötelezettségét tükrözi a környezet megóvása és fenntartása iránt, követve a kategóriájában legjobb fenntarthatósági normákat, és hozzájárulva a szaúdi zöld kezdeményezés erőfeszítéseihez.

A PIF tulajdonában álló, zárt részvénytársaságként működő Soudah Development célja egy egyedi, luxusszintű hegyvidéki turisztikai célpont kifejlesztése Szaúd-Arábiában, egyben a projekt területén lévő természetes környezet és kulturális örökség megőrzése Soudah és Rijal Almaa egyes részein.

Soudah Development tudnivalók:
A Soudah Development egy zárt részvénytársaság, melynek kizárólagos tulajdonosa a szaúd-arábiai Állami Beruházási Alap (PIF). Létrehozásának célja egy luxusminőségű hegyvidéki turisztikai célpont kifejlesztése Soudah és Rijal Almaa egyes részein az Aseer régióban, Szaúd-Arábia délnyugati részén. A régió természetes tájképének megőrzését és gazdag kulturális örökségének tiszteletben tartását tűzte ki célul, 2033-ig minden egyes évben a 2 milliós vendégszámot célozva meg. A Soudah Development létrehozását őfelsége Mohammad bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, miniszterelnök és a PIF elnöke jelentette be 2021. február 24-én.

További információkért látogasson el az alábbi oldalakra:
Weboldal: www.soudah.sa & www.soudahpeaks.com
Twitter, Instagram, LinkedIn és Facebook: @Soudahpeaks
vagy írjon nekünk e-mailt: press@soudah.sa

Forrás: NewsBeatWire

Kapcsolattartás:

Mohammed A. Alshehri

Press@soudah.sa