ROBITIN SUOMEN HENKILÖSTÖÄ KOSKENEET MUUTOSNEUVOTTELUT OVAT PÄÄTTYNEET


ROBIT OYJ        LEHDISTÖTIEDOTE        18.10.2023 KLO 10.00

ROBITIN SUOMEN HENKILÖSTÖÄ KOSKENEET MUUTOSNEUVOTTELUT OVAT PÄÄTTYNEET

Robit Oyj:n ja Robit Finland Oy:n Suomessa työskentelevää henkilöstöä koskeneet muutosneuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö tiedotti neuvottelujen alkamisesta lehdistötiedotteella 2.10.2023.

Neuvottelujen tuloksena yhtiö päätti irtisanoa neljä henkilöä yhtiön nykytilanne sekä tulevaisuuden liiketoiminnan tarpeet ja tavoitteet huomioiden. Irtisanomisten lisäksi kolmea määräaikaista työsuhdetta ei tulla jatkamaan niiden päättyessä.

Lisäksi yhtiö on päättänyt käynnistää osa-aikaiset määräaikaiset lomautukset koko henkilöstöä koskien. Lomautukset toteutetaan kahdessa vaiheessa. Lomautusten ensimmäinen vaihe toteutetaan vuoden 2023 viimeisen neljänneksen aikana. Lomautusten toinen vaihe toteutetaan vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana, mikäli yhtiön tuotannollinen ja taloudellinen tilanne niin vaatii.

Yhtiössä on käynnissä säästöohjelma, jolla Robit Oyj tavoittelee yhteensä noin 5 miljoonan euron säästöjä vuoden 2022 tasosta. Yhtiö tiedotti säästöohjelmasta 28.4.2023 osavuosikatsauksessaan. Nyt päättyneet muutosneuvottelut ovat osa Robit Oyj:n säästöohjelmaa, jolla yhtiö pyrkii sopeuttamaan liiketoiminnan kulurakennetta vallitsevaan markkinatilanteeseen lyhyellä aikavälillä sekä turvaamaan yhtiön kannattavuuden ja kasvuedellytykset pitkällä aikavälillä.

ROBIT OYJ
Arto Halonen

Lisätietoja:
Arto Halonen, toimitusjohtaja
+358 40 028 0717
arto.halonen@robitgroup.com

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.robitgroup.com

Robit on kaivos- ja rakennusmarkkinoiden korkealaatuisten kulutusosien maailmanluokan asiantuntija, joka auttaa sinua poraamaan pidemmälle ja nopeammin. Robit pyrkii maailman ykköseksi porauksen kulutusosissa. Korkealaatuiset Top Hammer-, Down the Hole- ja Geotechnical-tuotteet ja asiantuntevat palvelut tuovat asiakkaille säästöjä porauskustannuksissa. Yhtiöllä on omat myynti- ja palvelupisteet seitsemässä maassa sekä aktiivinen jälleenmyyjäverkosto, jonka kautta se myy yli 100 maahan. Robitilla on tuotantoyksiköt Suomessa, Etelä-Koreassa, Australiassa ja Englannissa. Robitin osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja osoitteessa www.robitgroup.com.