Nõue Tallinna Sadama endise töötaja vastu


AS Tallinna Sadam (edaspidi: Tallinna Sadam) on kannatanuks kriminaalasjas 18913000031, mis puudutab süüdistust ettevõtte endise tütarettevõtte OÜ TS Energia (ühendatud 2017. aastal ASiga Tallinna Sadam) endise töötaja vastu võimalikus altkäemaksu võtmises energeetika hangete korraldamisel aastatel 2010-2019. Asjas kogutud tõenditest nähtuvalt ulatuvad altkäemaksukokkulepped vähemalt 2010. aastasse ja ametiasutused jõudsid uurimisega avalike menetlustoiminguteni 2019. aastal. Harju Maakohtule esitati antud kriminaalasjas tsiviilhagi kogusummas 637 189,78 eurot, millele lisandub viivis. Kuna süüdistatav suri 2019. aastal, esitati tsiviilhagi nõue süüdistatava pärijate vastu.

Kriminaalasi on Harju Maakohtu menetluses ja kohtuistungid on planeeritud 2023. ja 2024. aastaks. Tsiviilhagi menetlusse võtmine toimus 12.10.2023 kohtuniku määrusega, Tallinna Sadam osaleb menetluses kannatanuna.

Tallinna Sadama finantstulemustes nõude summa hetkel ei kajastu, see võetakse nõudena arvele pärast võimalikku süüdimõistvat ja tsiviilhagi rahuldamise ette näinud kohtuotsust.

Suhtume väga tõsiselt korruptsioonivastasesse võitlusesse. Ettevõttes on kasutusel avalik vihjeliin väärkäitumisest teavitamiseks: https://www.ts.ee/vihje/ .

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine.

Lisainfo:

Marju Zirel
Investorsuhete juht
Tel. +372 53 42 6591
E-post: m.zirel@ts.ee