EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus seisuga 31.12.2023


EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus (NAV) oli detsembri lõpus 10,57 eurot, alanedes kuuga 0,8%. NAVi langus oli seotud aasta lõpus toimunud fondi investeeringute regulaarse hindamisega Colliers Internationali poolt. Need kajastavad rekordkõrget EURIBORi taset ja ei mõjuta fondi tegelikke rahavooge ega tulu jaotamise võimet.

Intressimäärade tõusust tulenev allahindlus jäi hoonete kõrge täituvuse ja fondi suhteliselt suure investeerimata kapitali osakaalu tõttu oluliselt väiksemaks võrreldes enamike teiste Euroopa kinnisvarafondidega. Lisaks kompenseeris ärikinnisvarasse tehtud investeeringute langust fondi Uus-Järveküla elukondliku kinnisvara arendusprojekti väärtuse tõus. Detsembris anti Uus-Järveküla elurajoonis klientidele üle (sõlmiti asjaõiguslepingud) esimesed seitse ridamaja boksi. Rahvusvaheliste finantsaruandluse standardite (IFRS) kohaselt kajastatakse kinnisvara müügist saadav kasum asjaõiguslepingu sõlmimisel. Kokku on jaanuari lõpu seisuga elurajooni arenduses klientidega sõlmitud broneerimis- või võlaõiguslepingud või neile üle antud 70 rida- ja paarismaja boksi.

Fondi ärikinnisvara investeeringud säilitasid 2023. aastal positiivse rahavoo, mis võimaldab fondil jätkata regulaarset tulu jaotamist ka 2024. aastal. Hetke seisuga plaanib fondivalitseja eeloleval aastal teha EfTEN United Property Fund'st investoritele kaks väljamakset. Esimese hiliskevadel, kui on laekunud alusfondidest saadavad dividendid ning teise sügisel kui laekuvad laenukapitali vormis tehtud investeeringutest teenitud intressid ja laenude võimalike refinantseerimistega vabanevad täiendavad vahendid.

Detailsem EfTEN United Property Fund portfelli ülevaade on leitav fondi kodulehel: https://eftenunitedpropertyfund.ee/fondi-tulemused/


Kristjan Tamla
Tegevjuht
Tel: 655 9515
E-post: kristjan.tamla@eften.ee