Stämmokommuniké från årsstämma den 15 juli 2024 i Anoto Group AB (publ)


Anoto Group AB (publ) (”Bolaget”) har den 15 juli 2024 hållit årsstämma där i huvudsak följande beslut fattades.

Fastställande av balans- och resultaträkningarna samt utdelning

Årsstämman beslutade att fastställa balans- och resultaträkningarna för moderbolaget och koncernen för verksamhetsåret 2023. Årsstämman beslutade att ingen utdelning ska utgå samt att fritt eget kapital i moderbolaget balanseras i ny räkning.

Styrelse

Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktörerna ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2023.

Årsstämman omvalde styrelseledamoten Kevin Adeson. Vidare nyvaldes Alexander Fällström (tidigare styrelsesuppleant) och Gary Stolkin som styrelseledamöter.

Årsstämman omvalde Kevin Adeson till styrelseordförande.

Val av revisor

Den 20 december 2023 meddelades att styrelsen mottagit information från bolagets revisor, revisionsbolaget BDO Mälardalen AB (”BDO”), att revisorn inte förlänger uppdraget för mandatperiodens sista år, det vill säga från årsstämman 2024 till och med årsstämman 2025. Efter diskussioner har BDO meddelat bolaget att BDO kvarstår som revisor i Anoto även för det återstående året på mandatperioden, vilket är mycket uppskattat av Bolaget.  

Emissionsbemyndigande

Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att längst intill nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, mot kontant betalning, apportegendom eller genom kvittning, besluta om nyemission av stamaktier, emission av teckningsoptioner och/eller konvertibler. Antalet aktier som ska kunna emitteras och antal aktier som konvertering ska kunna ske till, ska sammanlagt uppgå till högst 66 400 000 stamaktier, motsvarande en utspädningseffekt om cirka 20 procent av aktiekapital och röster efter utspädning, baserat på nuvarande antal aktier i Bolaget.

Syftet med bemyndigandet och skälen till att emissionsbeslut ska kunna fattas med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att öka Bolagets finansiella flexibilitet att finansiera den löpande verksamheten och samtidigt utöka och förstärka Bolagets aktieägarbas med strategiska och långsiktiga investerare. Emissionskursen ska fastställas enligt de rådande marknadsförhållandena vid tidpunkten då aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler emitteras.

Bilaga



Attachments

Anoto_stämmokommuniké AGM 2024