Tallinna Sadam ja TS Laevad vaidlustavad Harju Maakohtu otsuse



Juuni lõpus avaldas ettevõte börsiteates, et Harju Maakohus mõistis AS-i Tallinna Sadam (edaspidi „Tallinna Sadam“) endise juhatuse liikme Ain Kaljuranna ja teised kriminaalmenetluses süüdistuse saanud isikud õigeks süütegude aegumise tõttu, vabastas arestitud varad ning mõistis osaliselt välja menetluskulud. Kannatanute, Tallinna Sadama ja TS Laevad OÜ, tsiviilhagi jäeti läbi vaatamata. Tallinna Sadam ja OÜ TS Laevad, kui kohtumenetluse pooled, esitasid 29.07.2024 apellatsiooni Tallinna Ringkonnakohtule ja palusid kohtul tühistada Harju Maakohtu 27.06.2024 otsuse resolutsiooni teatud punktid.

Tallinna Sadam palub vaidlustuse kohaselt lahendada tsiviilhagi sisuliselt, nõuda välja süüdistatavatelt kahjuhüvitised ja menetluskulud koos viivistega, mitte vabastada hagiga seotud vara aresti alt, vaadata üle süüteos aegumise alused ning muuta Tallinna Sadama endist töötajat käsitlev kohtuotsus.

Tallinna Sadama juhatuse hinnangul ei oma eelnimetatud sündmused teadaoleva teabe alusel kontserni majandustulemustele ega finantsseisundile olulist negatiivset mõju.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica avamere- ja jäämurdetöid Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine.

Lisainfo:

Angelika Annus
Investorsuhete juht
Tel. +372 56 49 6230
E-post: angelika.annus@ts.ee