Fingerprint Cards AB (publ) utser David Eastaugh till Chief Strategy & Technology Officer


Fingerprint Cards AB (Fingerprints) meddelade idag att David Eastaugh utsetts till bolagets Chief Strategy & Technology Officer, med tillträde den 19 augusti 2024.

David är en teknikvisionär inom områdena identitet, data och bekämpning av ekonomisk brottslighet och bedrägerier, med en mångsidig bakgrund som inkluderar erfarenhet av nystartade företag, scale-ups, konsulttjänster och större företag. Han har ett pragmatiskt arbetssätt, kombinerat med gedigen erfarenhet av partnerskap och företagsförvärv, vilket möjliggör snabb och konkurrenskraftig produktutveckling och lansering.

Davids långa erfarenhet av att leda team som har byggt globala produkter i molnet (SaaS) illustrerar dessa förmågor väl. Under de senaste 25 åren har han varit involverad i identitetsverifiering online, bland annat som en nyckelmedlem i teamet som byggde Storbritanniens första eIDV-produkt (BT URU). David gick sedan vidare till att arbeta med GBG för att leda utvecklingsteamet på deras ID3 Global, en produkt för online-identitetsverifiering, som var den globala marknadsledaren under många år. Han hade också ansvar för flera team inom GBG:s identitetsprodukter och ledde teamet som byggde GBG CitizenSafe, en del av Gov.Verify-initiativet. David var också CTO och en av grundarna av TruNarrative, en molnbaserad orkestreringsplattform som upptäcker och förhindrar ekonomisk brottslighet och bedrägerier.

Adam Philpott, vd och koncernchef i Fingerprints, kommenterade: "Jag är mycket glad över att välkomna David Eastaugh som vår Chief Strategy & Technology Officer. Han kommer att ha en nyckelroll när vi fortsätter att diversifiera vår verksamhet till nya områden. Samtidigt som vi är fortsatt engagerade i vår nuvarande verksamhet inom produktgrupperna PC, Payment och Access, ser vi också betydande möjligheter att expandera inom digital identitet, en grundpelare i interaktionen mellan människa och maskin. Nuvarande identitetsverifiering bygger till stor del på lösenord, en stor riskfaktor vid cyberintrång. I och med att Zero Trust-säkerhetsramverk blir standard och kräver regelbunden användarautentisering är den inneboende sårbarheten med lösenord uppenbar. Med vår gedigna erfarenhet inom biometri och vår kärnverksamhet som grund expanderar vi nu till att bli ett företag inom digital identitet, och strävar efter att ersätta lösenord med mer tillförlitlig biometrisk autentisering. Detta kommer att förbättra cybersäkerheten och användarupplevelsen inom olika områden, till exempel åtkomsthantering och säkra transaktioner online. David kommer att leda utvecklingen inom detta kompetensområde.”

"Jag ser fram emot att bli en del av Fingerprints och bidra till att utveckla strategin och teknologin, genom att sammanföra fysisk och digital identitet", säger David Eastaugh.


För information, vänligen kontakta:
Adam Philpott, vd och koncernchef

Investor Relations:
+46(0)10-172 00 10, investrel@fingerprints.com

Press:
+46(0)10-172 00 20, press@fingerprints.com

Om Fingerprints
Fingerprints är världens ledande biometriföretag. Vi tror på ett säkert och användarvänligt universum, där du är nyckeln till allt. Våra lösningar finns i miljontals elektroniska produkter och applikationer och används flera miljarder gånger varje dag. Vi erbjuder säker och bekväm identifiering och autentisering – with a human touch. För mer information besök vår webbplats, läs vår blogg och följ oss på Twitter. Fingerprints är noterat på Nasdaq Stockholm (FING B).

Bilaga



Attachments

240805 - Strategy & Technology Officer_svenska