ERPB kartu su „Eiffel Investment Group“ suteiks 24,4 mln. eurų finansavimą „INVL Renewable Energy Fund I“ saulės elektrinės statyboms Rumunijoje

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) kartu su „Eiffel Investment Group“ suteiks 24,4 mln. eurų finansavimą pirmaujančios alternatyvaus turto valdytojos Baltijos šalyse „INVL Asset Management“ į atsinaujinančios energetikos projektus investuojančiam fondui „INVL Renewable Energy Fund I“. Gautos lėšos bus skirtos „INVL Renewable Energy Fund I“ 60 megavatų (MW) galios saulės elektrinės statyboms Rumunijoje.

ERPB ir Paryžiuje įsikūręs „Eiffel Investment Group“ investicijų į energetikos infrastruktūrą fondas finansavimą „INVL Renewable Energy Fund I“ įmonei Rumunijoje teikia lygiomis dalimis – po 12,2 mln. eurų.

„Itin vertiname ERPB ir „Eiffel Investment Group“ parodytą mums pasitikėjimą ir pripažinimą. Gautas finansavimas įgalina mus ne tik sparčiau tęsti jau pradėtas saulės elektrinių Rumunijoje statybas, bet ir svariai prisidėti prie Rumunijos atsinaujinančios energijos gamybos pajėgumų didinimo“, – sako „INVL Renewable Energy Fund I“ vadovaujantis partneris Liudas Liutkevičius.

Rumunijos Dolj apygardoje įgyvendinamas 60 MW galios saulės elektrinės statybos projektas jau yra antrasis fondo projektas. Numatoma, kad jau iki šių metų rugsėjo mėnesio pabaigos bus užbaigta 51 MW galios saulės elektrinių Rumunijoje statyba.

Iš viso „INVL Renewable Energy Fund I“ Rumunijoje investuoja į 8-is saulės elektrinių, kurių bendra galia siekia 451 MW, projektus.

Bendras „INVL Renewable Energy Fund I“ vystomų atsinaujinančios energetikos projektų portfelis yra 483 MW galios. Be Rumunijos, fondas Lenkijoje vysto daugiau nei 32 MW galios saulės parkų projektus. Numatoma, kad bendros fondo investicijos į projektus Rumunijoje ir Lenkijoje sudarys daugiau kaip 330 mln. eurų. Visų saulės parkų statyba šiose šalyse turėtų būti užbaigta iki 2026 metų trečiojo ketvirčio pabaigos.

Apie „INVL Renewable Energy Fund I“

2021 m. liepos 20 d. pirmaujančios alternatyvaus turto valdytojos Baltijos šalyse „INVL Asset Management“ įsteigtas informuotiesiems investuotojams skirtas subfondas investuoja į ankstyvos ir vidutinės vystymo stadijos atsinaujinančios energetikos (saulės) projektus, kurie apima naujų jėgainių statybą, jėgainių eksploatavimui reikalingos infrastruktūros sukūrimą ir (arba) įsigijimą bei efektyvų turimų jėgainių valdymą Europos Sąjungoje ir Europos Ekonominės Erdvės valstybėse-narėse.

„INVL Asset Management“ priklauso Baltijos šalyse pirmaujančiai turto valdymo grupei „Invalda INVL“.

Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
„INVL Renewable Energy Fund I“ vadovaujantis partneris Liudas Liutkevičius
liudas.liutkevicius@invl.com