Dėl VERT sankcijos skyrimo procedūros pradžios


AB „Amber Grid“, juridinio asmens kodas: 303090867. Adresas: Laisvės pr. 10, LT-04215 Vilnius, Lietuva.

„Amber Grid“ gavo Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pranešimą apie tai, jog VERT „Amber Grid“ atžvilgiu pradėjo sankcijos skyrimo procedūrą dėl GIPL statybos patikrinimo akte nustatytų neatitikimų.

Sprendimų dėl sankcijos skyrimo ar jos dydžio nėra priimta. Vadovaujantis Gamtinių dujų įstatymu, sankcija gali būti nuo žodinio įspėjimo iki 10 proc. „Amber Grid“ reguliuojamos veiklos 2023 m. pajamų.

„Amber Grid“, nepaisant to, kad teismui yra pateikusi skundą dėl VERT patikrinimo akto, bendradarbiaudama su VERT ir įgyvendindama VERT balandžio mėn. priimto nutarimo dėl GIPL patikrinimo akto įpareigojimus, nevėluodama, birželio mėnesį pateikė VERT dokumentus dėl vykdytų GIPL saugumo patikrinimo procedūrų.

„Amber Grid“ pateikė informaciją apie nepriklausomų ekspertų atliktus tyrimus, ekspertizes, bandymus ir išvadas dėl GIPL dujotiekio saugumo, kurios patvirtina dujotiekio atitiktį nustatytiems saugumo reikalavimams.

VERT vertinant pateiktą informaciją vyksta reguliarus dalykinis bendradarbiavimas tarp reguliatoriaus ir bendrovės, teikiant papildomus dokumentus ir atliekant naujas VERT užduotis.

Daugiau informacijos:
Laura Šebekienė, „Amber Grid" komunikacijos vadovė,
Tel. +370 699 61246, el. paštas: l.sebekiene@ambergrid.lt