Preliminarūs „Novaturo“ liepos rezultatai: augo egzotinių kelionių paklausa


Baltijos šalių turizmo rinkos lyderė „Novaturo“ grupė šią liepą gavo 19,4 mln. eurų pajamų – tuo pačiu metu pernai jos siekė 20,7 mln. eurų. Aptarnauta 25,7 tūkst. klientų, pernai liepą jų skaičiuota 29,5 tūkst.

Iš viso 2024 m. sausio – liepos mėn. bendrovė fiksuoja 110,4 mln. eurų pajamų ir 138,4 tūkst. klientų – atitinkamu laikotarpiu 2023 m. pajamos siekė 120,7 mln. eurų, o klientų fiksuota 154 tūkst.

„Sumažėjusį klientų skaičių siejame su optimizuota ir pagal keliautojų poreikius pritaikyta kelionių programa. Ryškesnius programos pokyčius, kai kur sumažindami numatytų skrydžių apimtis, atlikome Estijoje, kurioje dėl prastesnių makroekonominių nuotaikų jaučiama mažesnė paklausa. Vertinant visas Baltijos šalių rinkas, liepą augimą fiksavome Latvijoje –  čia pardavimai net didesni nei pernai.

Grupės mastu šią liepą, taip pat ir kaip pernai, esame pardavę apie 75 proc. visos šių metų kelionių programos. Tai palankus rodiklis vertinant dabartinę rinkos situaciją ir konkurencinę aplinką, kai kelionių pasiūla iš tiesų plati. Taip pat tai indikuoja apie keliautojų pasitikėjimą mumis rezervuojant ir išankstines kitos žiemos keliones. Optimalus kelionių programos valdymas leidžia užtikrinti ir stabilų lėktuvų užpildymo rodiklį“, – sako „Novaturo“ vadovas Kristijonas Kaikaris.

Keliones į Dubajų vykdys su „airBaltic“

Viešoje erdvėje pasirodžius naujienai apie tai, kad oro bendrovė „FlyDubai“ dar nepradėjusi savo veiklos Baltijos šalyse, šiemet skrydžių tarp Vilniaus ir Dubajaus nebevykdys, „Novaturas“ užtikrina, kad jos klientų tai niekaip nepaveiks. Skrydžiai į Jungtinius Arabų Emyratus, kaip ir numatyta anksčiau, bus vykdomi su vieną jauniausių lėktuvų parkų Europoje turinčia „airBaltic“. Vasaros pradžioje pristatydamas kitos žiemos programą keliautojams, „Novaturas“ paskelbė didinantis pasiūlą į Jungtinius Arabų Emyratus iš Lietuvos ir Latvijos.

Remiantis viešai prieinamais duomenimis, minėtas „FlyDubai“ sprendimas kitiems kelionių organizatoriams, kurie skrydžius planavo su šia oro bendrove, gali turėti neigiamos įtakos dėl poreikio keisti skrydžių planus.

Naujienos klientams dar viena egzotinė kryptis ir jungtiniai turai

Šią vasarą „Novaturas“ stebi aktyvesnį nei praėjusiais metais susidomėjimą egzotinėmis kelionėmis kitam žiemos sezonui (+23 proc.). Iš 13-os bendrovės siūlomų tolimųjų krypčių birželį ir liepą labiausiai augo Vietnamas, Tailandas, Balis, Seišeliai.

Taip pat „Novaturas“ klientams pristatė naują egzotinę žiemos kelionių kryptį Afrikoje – Gambiją. Kaip skelbta, bendrovė į tolimųjų kelionių asortimentą Gambiją įtraukė stebėdama tendenciją, kad klientai žiemos atostogoms noriai renkasi egzotines, mažiau pažintas kryptis. Daugelio Baltijos šalių keliautojų ši Afrikos šalis vis dar neatrasta, nors ją jau pamėgę poilsiautojai iš Jungtinės Karalystės, Olandijos, Švedijos ir kitų Europos valstybių. Gambija papildė gausų kelionių organizatoriaus tolimųjų žiemos krypčių asortimentą, kuriame – Dominikos Respublika, Tailandas (Bankokas ir Puketas), Vietnamas, Tanzanija (Zanzibaras), Indonezija (Balis), Meksika, Kuba, Mauricijus, Šri Lanka, Maldyvai, Seišeliai.

Suplanuotus skrydžius ir išankstinius kelionių paketus į Gambiją „Novaturas“ šiuo metu siūlo vienintelis iš didžiųjų kelionių organizatorių Baltijos šalyse. Kelionės nuo gruodžio vyks iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, o skrydžius visose rinkose vykdys „Turkish Airlines“.

Be to, nuo rugpjūčio pradžios „Novaturas“ pristatė ir vadinamuosius jungtinius turus, kai dalį laiko keliautojai praleidžia viename, o likusią – kitame konkrečiame kurorte ar mieste. Tokius turus klientai įsigyti į Indoneziją (Balį), Tailandą (Bankoką), Vietnamą, Kubą, Jungtinius Arabų Emyratus, atitinkamai pasirenkant dominančias kelių kurortų kombinacijas. Bendrovė siūlo ir naują jungtinį turą, kurio metu keliautojai aplanko dvi šalis – Jungtinius Arabų Emyratus (Dubajų) bei Omaną.

Apie įmonę
„Novaturo“ grupė yra didžiausias ir vienintelis užsakomųjų skrydžių vietinio kapitalo kelionių organizatorius Baltijos šalyse, siūlantis vasaros ir žiemos keliones daugiau kaip 30-yje krypčių visame pasaulyje bei daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų. Audituotais duomenimis, 2023 m. „Novaturo“ grupė fiksavo 208,3 mln. eurų pajamų ir aptarnavo 259 tūkst. keleivių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje.  

Auksė Kriaučiūnaitė
L.e.p. finansų direktorė
+370 630 37367