MT Højgaard Holding A/S: God indtjeningsvækst i 2. kvartal


RESULTATER I 2. KVARTAL 2024

De fortsættende danske aktiviteter voksede fortsat lønsomt i 2. kvartal efter stabil produktion og eksekvering af ordrebeholdningen. Indtjeningen blev forbedret, og ordreindgangen var stigende. Med salget af Seth kom MT Højgaard Holding ud af Portugal og Afrika, og i afviklingen af de internationale aktiviteter udestår nu alene Grønland.

  • Omsætningen steg 8% til 2,7 mia. kr. Væksten blev især drevet af MT Højgaard Danmark.
  • Driftsresultatet (EBIT) steg 49% til 124 mio. kr., og overskudsgraden blev løftet fra 3,4% til 4,7%.
  • De fortsættende danske aktiviteter forbedrede resultatet efter skat fra 55 mio. kr. til 81 mio. kr.
  • Underskuddet fra ophørende aktiviteter på -29 mio. kr. skyldes især omkostninger til afviklingen i Grønland. Underskuddet var på niveau med sidste år og lavere end i 1. kvartal 2024.
  • Periodens resultat blev forbedret fra 28 mio. kr. til 52 mio. kr.
  • Afkastet af investeret kapital efter skat steg på halvårsbasis med 29,7 procentpoint til 51,3% som følge af indsatsen for at øge indtjeningen og nedbringe den investerede kapital.

ORDREINDGANG OG ORDREBOG

Ordreindgangen i 2. kvartal var den højeste i de seneste 5 kvartaler. Ordrebogen var fortsat solid og bredt fordelt på segmenter, projektstørrelser og geografi.

  • Ordreindgangen steg 16% til 2,8 mia. kr., drevet især af nye opgaver inden for infrastruktur, energi, klima og renovering af almene boliger. Enemærke & Petersens ordreindgang lå 32% over 2. kvartal 2023, mens MT Højgaard Danmarks ordreindtag var 23% højere.
  • 33% af ordreindgangen kom fra byggepartnerskaber og andre samarbejdsprojekter.
  • Ordrebeholdningen var ultimo juni på 12,6 mia. kr. Hertil kommer vundne, men endnu ikke tildelte ordrer for 0,9 mia. kr., bidrag fra strategiske byggepartnerskaber mv. med en skønnet fremtidig værdi på ca. 5,4 mia. kr. og ordrer i joint ventures for godt 0,8 mia. kr.

FORVENTNINGER TIL 2024 FASTHOLDES

MT Højgaard Holding fastholder forventningerne til året på baggrund af resultaterne i 1. halvår og udsigten til et uændret aktivitetsniveau i 2. halvår:

  • Omsætningen ventes fortsat at blive i intervallet 10-10,5 mia. kr., svarende til 2-7% vækst.
  • Driftsresultatet (EBIT) ventes fortsat at blive 400-425 mio. kr., svarende til 3-9% vækst.

Forventningerne understøttes af en høj ordrebeholdning, en solid pipeline og en stærk eksponering mod vækstområder i markedet. Ved udgangen af juni var 92% af årets forventede omsætning på bygge- og anlægsentrepriser kontraheret.

”Vi havde bredt funderet fremgang i den danske forretning i 2. kvartal. MT Højgaard Danmark udbyggede sit stærke momentum, og både Enemærke & Petersen og MT Højgaard Property Development kom godt efter det. Vi fastholder tempoet i afviklingen af de internationale aktiviteter og kan nu koncentrere os helt om at finde fornuftige løsninger i Grønland, hvor vi oplever god interesse for aktiverne,” siger koncernchef Steffen Baungaard.

Kontakt

Henvendelse til CEO Steffen Baungaard og CFO Rasmus Untidt på tlf. +45 3121 6872.

Steffen Baungaard og Rasmus Untidt præsenterer delårsrapporten på en telekonference i dag (22. august 2024) kl. 10.00 (CEST). Telekonferencen kan følges live her.

Vedhæftede filer



Attachments

MTHH_Selskabsmeddelelse_DK MTHH_Q2_2024_report_DK MTHH-2024-06-30