MÖT CLEAN MOTION OCH UPPLEV EVIG PÅ IAA TRANSPORTATION


Clean Motion är glada att meddela sitt deltagande på IAA Transportation 2024 i Hannover där de kommer att visa upp EVIG, företagets senaste innovation inom elfordon för en verkligt hållbar stadstransport.

Jonsered, Sverige – 2024-09-03

IAA Transportation, Internationale Automobil-Ausstellung, är en av världens största fordonsmässor och en plattform med fokus på logistik, kommersiella fordon och transportsektorn, där man visar upp de senaste innovationerna och hållbara lösningarna i branschen. Clean Motion kommer, tillsammans med den globala komponentleverantören Valeo, att visa upp EVIG – ett nytt, innovativt och nästintill utsläppsfritt fordon, speciellt utformat för last-mile-leveranser i stadsmiljö.
EVIG drivs av Valeos eAccess-drivlina och har solpaneler på taket, vilket optimerar last-mile-leveranser i stadsmiljöer. Varje detalj i EVIG har noggrant utformats för att maximera energieffektiviteten, vilket resulterar i en imponerande produkt som har fångat stor uppmärksamhet.
Fordonet är designat för att möjliggöra skalbarhet i leveransverksamheter, både ur ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Med sin innovativa design och uppkopplade tjänster är EVIG inte bara ett elfordon, utan också en bra investering för företag som vill framtidssäkra sin verksamhet i städer med ett ökande fokus på miljön. EVIG erbjuder tio gånger högre hållbarhet till endast en tredjedel av kostnaden.

“Det är fantastiskt att samarbeta med Valeo på IAA i år igen, och tillsammans låta EVIG få den exponering den förtjänar.” säger Christoffer Sveder, CCO på Clean Motion. “Vi har en fantastisk produkt som redan har skapat stort intresse från logistikoperatörer, vilket vi hoppas öka ytterligare på IAA.” fortsätter han.

Deltagandet i IAA Transportation är en av många aktiviteter i Clean Motions nya marknadsföringsstrategi, som syftar till att expandera sin marknadsnärvaro och driva försäljning internationellt med start i Europa.

Följ med oss på vår resa för att transformera stadsleveranser i monter D78 hall 19/20, 17-22 september 2024. Besök IAA:s webbplats för mer information om mässan: https://www.iaa-transportation.com/en

För mer information, vänligen kontakta:
Christoffer Sveder, CCO
Clean Motion AB
Tel: +46 76 319 64 31
Email: Christoffer.sveder@cleanmotion.se

OM CLEAN MOTION AB
Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.
Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission. För ytterligare information, vänligen besök: www.cleanmotion.se.

Bilagor


EVIG IAA 1 EVIG IAA 2 EVIG IAA 3