Hexatronic slutför förvärv av isländska Endor


Hexatronic slutför förvärv av isländska Endor

Hexatronic Group AB (publ) har slutfört förvärvet av delar av isländska Endor, i enlighet med den avsiktsförklaring som tecknades i juli. Genom förvärvet tillförs Hexatronic ledande kompetens inom datacenter och en kundbas i Island, Sverige och Tyskland.

”Data Center är ett av våra tillväxtområden. Den verksamhet vi förvärvar är inriktad mot hybrida IT-lösningar för större organisationer, vilket är en attraktiv del av marknaden och innebär att vi breddar vårt erbjudande. Vi är glada att välkomna våra nya kollegor till Hexatronic”, säger Martin Åberg, vice VD för Hexatronic.

Förvärvet kommer inte att ha någon väsentlig påverkan på Hexatronics resultat. Totalt kommer mindre än fem anställda att överföras till Hexatronic.

Den förvärvade verksamheten har tidigare varit en del av isländska Sýn hf.

”Vi är mycket nöjda med att ha slutfört förvärvet. Transaktionen påverkar främst Endors internationella verksamhet och stora inhemska kunder som använder specialiserade integrerade datacenterlösningar. Endors inhemska kunder kommer därför även fortsättningsvis att till stor del betjänas av Endor ehf. Vi är övertygade om att denna resa och framtida samarbete med Hexatronic ytterligare kommer att stärka våra lösningserbjudanden till Endors kunder. Försäljningen kommer dock inte att ha någon väsentlig inverkan på Sýns rörelseresultat”, säger Herdís Dröfn Fjeldsted, VD för Sýn hf.

För mer information, vänligen kontakta:
Martin Åberg, vice VD, +46 703 50 66 05
Pernilla Grennfelt, Head of Investor Relations, +46 (0) 702 90 99 55

Hexatronic skapar hållbara nätverk över hela världen. Vi samarbetar med kunder på fyra kontinenter – från telekomoperatörer till nätägare – och erbjuder ledande, högkvalitativ fiberteknik för alla tänkbara applikationer. Hexatronic Group (publ) grundades i Sverige 1993 och är noterat på Nasdaq Stockholm. Våra globala varumärken inkluderar Viper, Stingray, Raptor, InOne och Wistom®.

Bilaga



Attachments

Hexatronic slutför förvärv av isländska Endor