Axis etablerar samarbete med turkisk telekomoperatör


Axis etablerar samarbete med turkisk telekomoperatör

Axis Communications och Superonline, en turkisk telekom operatör, meddelar idag att man lanserar den nya tjänsten BabyCam. BabyCam är en fjärrvideolösning som gör att kunderna på ett bekvämt sätt kan titta på bilderna hemifrån via Internet eller genom en mobiltelefon. Bakom lösningen ligger Axis Subscriber Technology System (ST System), en lösning som är optimerad för att erbjuda kunderna en kostnadseffektiv tjänst.

Med AXIS ST System erbjuder Superonline sina kunder ett ”plug and play” nätverksövervaknings- system som kan kopplas ihop med Axis nätverkskameror. Kunderna behöver endast ansluta sina kameror till Superonlines bredband service SuperADSL för att kunna se bilderna på en Internetansluten dator eller i en mobiltelefon. 

”Med fjärrvideolösningen BabyCam kan kunderna på ett bekvämt sätt se bilder i realtid. Vare sig kunden befinner sig på jobbet eller på resande fot finns familjen på bara ett klicks avstånd. Allt som behövs är en dator med Internetanslutning eller en GPRS-kompatibel mobiltelefon. Ingen extra mjukvara, hårdvara eller teknisk information behövs. Som en del av Curkorva Holding, där också mobiloperatören TurkCell ingår, kan vi erbjuda BabyCam till TurkCells kunder,” säger Tunç Bayrak, produktchef vid Superonline. 

”Vi är glada över att få samarbeta med Superonline och erbjuda deras kunder vårt ST System som ger dem den trygghet de vill ha. En IP-baserad trygghetsstjänst som kan ses på distans, sköts centralt och inte kräver något underhåll är en naturlig utveckling för nät- och mobiloperatörer,” säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

Superonlines adderar värde till sina kunder genom att erbjuda:
•	Varning via SMS, MMS eller e-post om rörelsedetektorn reagerar på en oväntad händelse.
•	Lagring av bilder före och efter ett larm.
•	Central hantering av alla kameror i ett system.
•	Säker hopkoppling av alla kameror.

Mer information om Axis ST System finns på: http://www.axis.com/partner/sts/index.htm
Information om Superonlines tjänst BabyCam finns på: http://babycam.superonline.com  


För mer information;
Margareta Lantz, Investor Relations and Corporate Communications Manager, Axis Communications
Tel: 0 46 2721800, e-mail: pressoffice@axis.com


Om Axis 
Axis är ett IT-företag som erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer. Företaget är global marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. Axis produkter och lösningar är inriktade på säkerhetsövervakning och fjärrövervakning, baserade på innovativa och öppna tekniska plattformar.
Axis är ett Sverigebaserat företag som agerar globalt via egna kontor i 18 länder och genom partnersamarbete i mer än 70 länder. Axis grundades 1984 och är noterat på Nordiska listan i kategorin Mid Cap, Information Technology. Mer information om Axis finns på www.axis.com.

Om Superonline
Superonline är Turkiets ledande Internetleverantör. Företaget grundades 1995 och ingår i Cukurova Holding. Superonline är marknadsledande med en marknadsandel på 42 procent och 300 000 Internetabonnenter. Inom nätverkstjänster har företaget en marknadsandel på 33 procent och 5 500 institutionella kunder. 

Pièces jointes

03142021.pdf