Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2013

Svagare omsättning än förväntat


JANUARI - MARS                                  

(jämfört med samma period föregående år)

  • Nettoomsättningen minskade 11% till 10,9 (12,3) MSEK.
  • Rörelseresultatet minskade till -0,6 (3,9) MSEK.
  • Rörelsemarginalen minskade till -5,2% (32,2).
  • Resultat efter skatt minskade till -0,8 (2,8) MSEK.
  • Resultat per aktie minskade till -0,04 (0,14) SEK.
  • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -2,9 (1,3) MSEK. Kassaflödet i perioden har påverkats av 2,0 MSEK för Tv-reklam och 1,5 MSEK avseende slutskatt för Tax2012. 

 

Väsentliga händelser under första kvartalet 2013

  • Under januari har bolagets ledningsgrupp stärkts med tre nya ledningsfunktioner:

- Fredrik Åberg ny operativ chef

- Dan Lorin ny Onlinechef

- Lukas Bacic utbildning – och rekryteringschef

  • Bolaget har genomfört en reklamkampanj som visats i TV4 under januari och kompletterat med en radiokampanj i Rix FM i syfte att stärka sina nischade varumärken och fortsätta vara det självklara valet på marknaden.

 

VISION2013

Styrelsen bedömer att målbilden Vision2013 inte kan uppnås utan ett större förvärv och ett sådant är inte nära förestående.

 

VD-kommentar

Under första kvartalet har omsättningen minskat med 11% och vi uppvisar ett negativt resultat om -0,6 MSEK. Vi har investerat totalt 1,7 MSEK i marknadsföring, både med TV- och radiokampanjer som belastar resultatet i första kvartalet. 

Vi har under kvartalet genomfört många förbättringar på alla våra jobbsajter, både i design och användarvänlighet och det har lett till kraftig ökning av responsen till våra kunder. Vi förväntar oss även att det ska ge resultat i både tillväxt och lönsamhet längre fram. Organisationen har även stärkts med tre nya ledningsfunktioner. 

På vårt Berlinkontor i Tyskland fortsätter den positiva trenden med ökad tillväxt och god lönsamhet. Vi ser fortsatt potential att ta större marknadsandelar och växla upp vår bearbetning av Europas största jobbsajtmarknad.

VD, Hristos Kitsos

 

 

NetJobs är ledande i norra Europa inom nischade jobbsajter med 35 nischade jobbsajter och 5 generella jobbsajter i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland med mer än 430 000 unika besök per månad (Google Analytics Januari 2012). Våra nischade jobbsajter fungerar som marknadsplatser på Internet där arbetsgivare hittar och rekryterar framtida medarbetare, och där arbetstagare hittar attraktiva jobb och information om deras framtida karriär. NetJobs Group AB (publ) grundades 2004 och är sedan 2006 noterad på Nasdaq OMX First North. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank. NetJobs vision är att vara #1 i världen inom nischade jobbsajter.

 


Pièces jointes

Delårsrapport jan - mars 2013 NetJobs Group AB.pdf