Hexatronic driver vidare kopparkabelverksamhet i Hudiksvall - förvärvar Ericssons kvarvarande maskiner och lager


Hexatronic avser att driva vidare kopparkabelverksamheten i kabelfabriken i Hudiksvall i egen regi och har tecknat avtal med Ericsson om att förvärva kvarvarande kopparkabelmaskiner och lager. Verksamheten har, i enlighet med parternas ursprungliga förvärvsavtal, fortsatt att producera kopparkabelprodukter för Ericssons räkning under en övergångsperiod med avsikt att avsluta produktionen under 2014. Istället avser nu Hexatronic att driva vidare kopparkabelproduktionen och 15 personer erbjuds fortsatt anställning i Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB. Erforderliga fackliga förhandlingar skall genomföras under den närmaste tiden.

Hexatronic kommer att driva kopparkabelverksamheten som ett fristående affärsområde inom Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB (HCI). Satsningen är långsiktig. Bolaget skall bygga en nischspelare inom koppar- och hybridteknik (kraft (koppar)-kabel + fiberkabel för kommunikation). Tills ny affärsområdeschef har utsetts så kommer befintlig ledning i HCI att hantera affärsområdet vid sidan av den befintliga fiberkabelverksamheten.

"Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare 15 personer långsiktig anställning inom HCI. Vi har, under den tid som vi hanterat kopparkabel-verksamheten, sett att en viss produktmix kan drivas lönsamt och långsiktigt. Vi kommer också att öka vår teknikbredd upp i Hudiksvall. Vi har lyckats hitta en lösning med Ericsson där vi förvärvade denna del på ett för bägge parter förmånligt sätt, säger Gert Nordin, koncernchef i Hexatronic."

Styrelsen har som mål att kunna driva den nya verksamheten med lönsamhet på sikt. De första prognoserna på försäljningsvolymer pekar på en årlig volym om minst 40 mkr.

Köpeskillingen för verksamheten är 8,4 mkr vilket inkluderar hela det befintliga kopparkabel-varulagret och samtliga maskiner och inventarier. Köpeskillingen skall betalas vid 4 tillfällen under 2 år.

"Med den ökade omsättning som den nya verksamheten adderar kommer vi en bit på väg mot nästa bokslutsårs tillväxtmål. Vi ser framtida möjligheter att utveckla den nya affären som en del av den befintliga fiberkabel-verksamheten. Dagens affär är en del i att fortsätta bygga en lönsam, långsiktig teknik-koncern baserad på produkter och lösningar för bredband över fiber, säger Göran Nordlund, Bolagets styrelseordförande."


Hisings Backa den 9 april 2013.
Gert Nordin
Verkställande Direktör

Hexatronic Scandinavia AB     Org nr 556168-6360
Exportgatan 47 b
422 46 Hisings Backa
Tel: 031-7425330

www.hexatronicscandinavia.se


För eventuella frågor kontakta:
· Göran Nordlund, Styrelseordförande 070-433 13 20
· Gert Nordin, Verkställande Direktör 070-858 34 20

Om Hexatronic Scandinavia AB (publ)

Hexatronic Scandinavia AB (publ) är en teknikkoncern specialiserad på produkter och lösningar för bredband över fiber. I koncernen finns bolagen Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB (Hudiksvall, www.hexatronic.com ), Hexatronic Elektronik och Data AB (Göteborg, www.hexatronic.se ), Memoteknik AB (Skellefteå, www.memoteknik.se ) och The Blue Shift AB (Stockholm, www.tbsoptics.com ). Koncernens ingående bolag utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och system för bredbandskommunikation. Tyngdpunkten ligger inom kommunikation över optisk fiber. Dessa bolag säljer sina produkter till operatörer, telekombolag, nätägare, återförsäljare och systemintegratörer.

Koncernen har sitt säte i Göteborg och har ca 120 st anställda. Hexatronic omsatte proforma ca 100 mkr under räkenskapsåret 2012/13 och förväntas att omsätta 320-350 mkr med en EBITDA på mellan 10-12% under innevarande räkenskapsår. Koncernen är listad på AktieTorget under tickern HTRO. För mer information se www.hexatronicscandinavia.se.

 

 

 


Pièces jointes

Hexatronic driver vidare kopparkabelverksamhet i Hudiksvall