Euroloan Group PLC: Succé för FinTech affärsmodell då svenska utlåningsvolymer ökar med 718 % jämfört med föregående kvartal

Med en ökning av de svenska utlåningsvolymerna om 718 % under ett kvartal (Q2/2014 vs. Q1/2014) bevisar Euroloans helautomatiserade FinTech affärsmodell både dess potential och effektivitet. På den polska marknaden förväntas en liknande ökning under Q4/2014. Genom att överträffa föregående kvartals rekordsiffror för de totala volymerna på samtliga marknader med 28 %, har Euroloangruppen nu uppvisat all-time-high resultat för tredje kvartalet i rad.


Helsingfors, Finland, 2014-07-16 09:12 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- ”Vi har presterat ett starkt resultat och skördar nu resultatet av det hårda arbete våra medarbetare har lagt ner för att bevisa att vårt koncept fungerar på nya marknader. Tillväxtsiffrorna har möjliggjorts genom ett gott samarbete och stora investeringar i de av Euroloan egenutvecklade och skalbara It-systemen. Att växa så här snabbt, eller till och med snabbare, kräver ingen ytterligare personal” säger Tommi Lindfors, styrelseordförande i Euroloan Group.

Euroloan närmar sig nya marknader genom att mäta riskerna och minimera dessa. Under en relativt lång period genomförs en testprocess som täcker ett flertal områden för att statistiskt kunna bedöma viktiga parametrar såsom betalningsbeteenden, förväntade kreditförluster och efterfrågan på marknaden. Frank Hemgren, Sverigechef, kommenterar: ”När Euroloangruppens Riskkommitté har bekräftat önskad resultatnivå på en ny marknad, godkänns den och verksamheten kan därefter expandera snabbt. I en helt onlinebaserad affärsmodell är sådana snabba tillväxtsiffror som vi nu ser i Sverige fullt möjliga. Jag förväntar mig en fortsatt stark tillväxt de kommande kvartalen. ”

Snabb tillväxt kräver tillskott av kapital, vilket har skett genom utgivande av obligationer och nyemissioner. Erforderligt kapital har successivt blivit mer lättillgängligt och mindre kostsamt, eftersom investorer har förstått att risknivån har minskat, tack vare Euroloans betydligt förbättrade skuldsättningsgrad under 2014.   

Nästa mål för Euroloan Group är att dess indirekt helägda dotterbolag, Euroloan Finance AB, skall bli ett kreditmarknadsföretag med tillstånd att bedriva inlåningsverksamhet. Euroloan Finance AB har lämnat in en ansökan om ett sådant tillstånd hos Finansinspektionen. Den slutliga prövningen förväntas ske inom den närmaste tiden. Ett tillstånd skulle bland annat medföra att kundernas inlåningsmedel omfattas av den statliga svenska insättningsgarantin som uppgår till 100.000 euro per kund.  

Euroloan Group PLC är moderbolag i den ett snabbt växande internationella FinTech (Financial Technology) Euroloangruppen, med huvudkontor i Helsingfors och kontor i Stockholm, Sverige och Warsawa, Polen. Euroloan har utvecklat de mest effektiva affärsmodellerna och systemen på marknaden och är en av de ledande tjänsteleverantörerna på viktiga Europeiska marknader. Gruppen erbjuder kunder krediter i realtid genom en automatiserad process. Euroloan har stärkt sin marknadsposition och ökat sina marknadsandelar kontinuerligt från etableringen 2007. Mer information återfinns på www.euroloan.com.

         Jonas Lindholm, VD
         Euroloan Group Abp
         Tel +358 10 217 1003