Coloplast vinder designpriser

To af Coloplasts nyligt lancerede produkter og eksempler på æstetisk designede produkter - kateteret til kvinder SpeediCath® Compact Eve og stomiposen SenSura® Mio - har vundet den prestigefyldte iF Design Award.


I mere end 60 år har iF Design Award været anerkendt verden over som et kvalitetsstempel for godt design. I år var juryen samlet for at bedømme cirka 5000 kandidater og Coloplasts to kandidater, SpeediCath Compact Eve og SenSura Mio – begge lanceret i 2014 – lykkedes med at skille sig ud fra mængden og modtog iF Design Award som et symbol på godt design.

”Når vi designer produkter, har vi en ambition om at levere produkter, som passer ind i rigtige menneskers liv. Vi er stolte over at modtage disse priser, som anerkender vigtigheden af et brugervenligt design som ikke er stigmatiserende – også når det kommer til medicinsk udstyr,” siger Oliver Johansen, Senior Vice President i Coloplasts globale Forsknings- og udviklingsafdeling.

Coloplasts design DNA
De to Coloplast-produkter er udviklet under virksomhedens design DNA, der har til formål at skabe produkter med en klar Coloplast identitet og som leverer en æstetisk, pålidelig og konsekvent brugeroplevelse.

”Det, at vi vinder to priser, siger rigtig meget om vores stærke design DNA. Når vi udvikler et nyt produkt, er design et inkorporeret element helt fra starten. På den måde bliver det en integreret del af produktet og ikke bare en ”add-on”. Det var tilfældet med både SpeediCath Compact Eve og SenSura Mio, og det vil fortsætte med at være tilfældet med fremtidige produkter,” forklarer Oliver Johansen.

”Kvinden før produktet”
Kateteret til kvinder, SpeediCath Compact Eve opnåede en topplacering på juryens topliste og blev belønnet med en iF Gold Award med disse ord: “Kvinden før produktet – et produkt der fjerner stigma. Ved at lytte til de følelsesmæssige behov som kvindelige kateterbrugere har, tager Eve katetre til kvinder et skridt videre ved at kombinere funktion med et æstetisk design inspireret af livsstilsprodukter til kvinder som eksempelvis make-up,”.

Det andet vindende Coloplast produkt, den første stomipose nogensinde i vævet tekstil, SenSura Mio, fik tildelt prisen iF Design Award ved samme begivenhed.

Fredag 27. februar var Marc Brøndum, Head of Design og medlemmer fra hans team på scenen for at modtage iF Design Award ved ceremonien i München.


Kontakt
Simon Mehl Augustesen,
Senior Manager Media Relations,
+45 4911 3488,
dksia@coloplast.com


Pièces jointes

Coloplast vinder designpriser_IF.pdf