Årsredovisning och koncernredovisning 2014


2014 i korthet

  • Nettoomsättningen ökade 4% till 36,5 (35,0) MSEK.
  • Rörelseresultatet ökade till -1,1 (-1,7) MSEK.
  • Rörelsemarginalen ökade till -2,9% (-4,8).
  • Resultat efter skatt ökade till -1,0 (-1,8) MSEK.
  • Resultat per aktie ökade till -0,05 (-0,09) SEK.
  • Kassaflöde från den löpande verksamheten ökade till -2,1 (-2,3) MSEK.

 

Verkställande direktören har ordet

Som helhet var 2014 något bättre än 2013 men vi uppnår inte våra finansiella mål. Nettoomsättningen ökade med 4% och det var affärsområdena Sverige och Tyskland som stod för ökningen. Satsningen på vårt nu avvecklade norska säljkontor belastar årets resultat med ca -2 MSEK. Under senare delen av året har bolaget genomfört kostnadsreduceringar, förbättrat våra kassaflöden samt fokuserat på tre huvudmarknader. Vi avslutade året på ett övertygande sätt med en omsättningstillväxt om 31% samt en rörelsemarginal om 13,8% under fjärde kvartalet.     

Fokus på Sverige, Tyskland och Techjobs
Under slutet av 2014 fattades beslut om att enbart fokusera på Sverige, Tyskland och Techjobs.com för lönsam tillväxt. Vi ser goda tillväxtmöjligheter på dessa marknader och målsättningen kommande år är att ta en ledande marknadsposition.

Med högre andel repetitiva intäkter och en ny paketering av våra tjänster kommer vi att jobba ännu närmare våra kunder som i slutändan kommer att leda till en högre återköpsgrad. 

Under 2014 har vi förmedlat ca 100 000 ansökningar till våra kunder. Vi har också ökat vår kandidatbas med ca 15 000 personer som dagligen bevakar jobb via e-post, så kallade matchmail. Det är glädjande att vi stärkt vår produkt under året, framförallt i antalet ansökningar som ökat med ca 36% jämfört med 2013. Vi kommer under nästa år fortsatt jobba med att förbättra vår leveranssäkerhet.

Förbättrad underliggande lönsamhet
Vi går in i 2015 med en betydligt lägre kostnadsbas än i 2014. Vi har valt att lägga ner vårt norska kontor samt vår försäljning mot Finland. Under fjärde kvartalet genomförde vi även en organisationsförändring där vi sänkt kostnaderna för icke-säljande personal med ca 2 MSEK årligen. Vi har redan sett resultat av detta under fjärde kvartalet 2014 och kommer under 2015 att ha ett bra utgångsläge för en stark vinsttillväxt.

Så ska NetJobs växa
Vår affärsmodell för att skapa organisk tillväxt är tydlig. Den bygger på att öka antalet säljare samt att öka dessa säljares snittförsäljning. Vårt mål för 2015 är att öka antalet säljare från 30 till 60 stycken i koncernen. Parallellt tittar vi även på förvärv på våra huvudmarknader för att ytterligare stärka våra marknadspositioner. Intressanta förvärvsobjekt ska kunna uppvisa god lönsamhet och hög andel återkommande intäkter.

Framtidsutsikter
Målet kommande år är att fortsätta växa och samtidigt tydligt förbättra rörelsemarginalen och därmed uppnå vårt övergripande finansiella mål som är att varje år öka resultatet per aktie om minst 20%. Vårt långsiktiga lönsamhetsmål är att nå en rörelsemarginal om 35%. Det nya året har börjat bra och jag ser fram emot att under 2015 tillsammans med alla medarbetare stärka NetJobs marknadspositioner på våra huvudmarknader. 

 

Niklas Eriksson

Verkställande direktör

 

Om NetJobs Group AB

NetJobs Group AB är med 41 jobbsajter i flera länder en av de ledande aktörerna i norra Europa inom nischade jobbsajter. Sedan starten 2004 har NetJobs hjälpt människor och organisationer att växa och nå sin fulla potential genom snabb, träffsäker och kostnadseffektiv hjälp i rekryteringsprocessen. NetJobs Group AB (publ) grundades 2004 och är sedan 2006 noterad på Nasdaq OMX First North. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank. Mer information finns på www.netjobs.com.


Pièces jointes

NetJobs_Arsredovisning_2014_web.pdf