Coloplast sænker top- og bundlinjeforventningerne for 2014/15


Som følge af fortsatte udfordringer i den britiske homecare forretning, Charter Healthcare, samt fortsat lavere kampagneaktivitet på stomi- og kontinensområdet i USA ændrer Coloplast de finansielle forventninger til finansåret 2014/15.

Omsætningen for året sænkes fra en organisk salgsvækst på 8-9% til en organisk salgsvækst på 7%. Målt i danske kroner svarer det til en ændring fra 13-14% til 12%.

Den forventede overskudsgrad for finansåret 2014/15 reduceres samtidig fra omkring 34% i både faste valutakurser og danske kroner til omkring 32% i både faste valutakurser og danske kroner.

”Det har vist sig, at det tager længere tid end forventet at få forretningen i Storbritannien tilbage på sporet. Det går den rigtige vej, men ikke så hurtigt som vi havde regnet med. Samtidig har vi oplevet nedsat kampagneaktivitet på vores amerikanske marked som følge af det amerikanske Justitsministeriums brancheundersøgelse – og det har påvirket vores salg negativt. Og med manglende momentum på to så vigtige markeder som Storbritannien og USA har vi været nødt til at sænke vores finansielle målsætninger for året”, siger administrerende direktør i Coloplast, Lars Rasmussen.

Hensættelser
Coloplast foretager desuden en hensættelse i forbindelse med det amerikanske Justitsministeriums undersøgelse i USA samt øger hensættelsen til tab på debitorer i Sydeuropa. Beløbsstørrelserne på hensættelserne oplyses ikke. Endelig har Coloplast foretaget en nedskrivning af lageret af undertryks-sårplejeprodukter købt fra Devon Medical.

”Det er nu vores bedste skøn, at vi får udgifter i forbindelse med afslutningen af det amerikanske Justitsministeriums undersøgelse i USA. Samtidig gør den finansielle udvikling i specielt Grækenland det nødvendigt, at vi tager nogle forholdsregler. Derfor foretager vi de to hensættelser, siger Lars Rasmussen.

Coloplasts fastholder de langsigtede finansielle forventninger, som fortsat er en salgsvækst på 7-10% pr. år og en forbedring af EBIT-marginen med 0,5-1,0% point pr. år.



Kontakt

Media Relations
Simon Mehl Augustesen
Senior Manager, Media Relations
Tlf: +45 49113488
dksia@coloplast.com
 
Investor Relations
Ian S.E. Christensen
Vice President, Investor Relations
tel. +45 4911 1800/+45 4911 1301
email: dkisec@coloplast.com

 

 


Pièces jointes

Coloplast sænker top- og bundlinjeforventningerne for 2014_15_16.Juni_2015.pdf