Coloplast øger hensættelse til retssager i USA med 3 mia. kroner og ændrer de finansielle forventninger for 2014/15


Coloplast har i dag besluttet at hensætte yderligere 3 mia. kroner til dækning af mulige forlig og omkostninger i forbindelse med retssager i USA vedrørende brug af transvaginale net til behandling af nedsunket underliv og stressinkontinens.

I maj 2014 hensatte Coloplast 1,5 mia. kroner til retssager i USA. Heraf blev 500 mio. kr. dækket af selskabets produktansvarsforsikring. Dagens hensættelse bringer de samlede forventede omkostninger til retssagerne i USA op på 4,5 mia. kroner før skat.

”Vi er af det amerikanske retssystem blevet pålagt at tage de indledende skridt til egentlig domstolsbehandling af 200 konkrete sager. Det betyder, at vores omkostninger til retssagerne i USA vil stige og derfor har vi fundet det nødvendigt at øge vores hensættelse” forklarer administrerende direktør i Coloplast Lars Rasmussen.

Coloplast har siden 2011 været part i individuelle søgsmål ved forskellige føderale domstole og delstatsdomstole i USA, hvor der er nedlagt påstand om produktansvar ved brug af transvaginale net til behandling af nedsunket underliv og stressinkontinens.

”Af fortrolighedshensyn i de igangværende forligsforhandlinger ønsker vi fremover ikke at oplyse antallet af sager, som vi er involveret i. Men med den viden der er tilgængelig for os i dag, er det vores vurdering, at de 4,5 mia. kroner vil dække de totale omkostninger forbundet med samtlige sager, ” udtaler Lars Rasmussen.

Den seneste udvikling ændrer ikke ved Coloplasts fortsatte engagement i markedet for transvaginale net og tro på virksomhedens produkter som sikre og effektive.

Som følge af den øgede hensættelse reducerer Coloplast forventningerne til overskudsgraden for regnskabsåret 2014/15 fra omkring 32% i faste valutakurser og danske kroner til henholdsvis omkring 10% i faste valutakurser og 11% i danske kroner.

   

For yderligere information
Simon Mehl Augustesen
Senior Manager, Media Relations
Tlf. 4911 3488
dksia@coloplast.com


Pièces jointes

Coloplast_pressemeddelelse.pdf