Kallelse till Årsstämma i Hexatronic Group AB


Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360

Pressmeddelande 19 oktober 2015


Kallelse till Årsstämma i Hexatronic Group AB (publ) 556168-6360

Aktieägarna i Hexatronic Group AB (publ) kallas härmed till årsstämma måndagen den 16 november 2015 kl 17:00 på Scandic Backadal (lokal Eken) på Bäckebolsvägen i Hisings Backa. Inregistrering till stämman sker från klockan 16.00 (enklare förtäring serveras innan stämman).

Anmälan mm.

Aktieägare som önskar delta i stämman skall dels senast tisdagen den 10 november 2015 vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken, dels anmäla sin avsikt att delta senast tisdagen den 10 november 2015. Anmälan skall ske per e-post till lennart.sparud@hexatronic.se eller skriftligen till bolaget under adress Hexatronic Group AB, ATT: Lennart Sparud, Exportgatan 47B, 422 46 Hisings Backa.

Vid anmälan bör uppges namn/firma, person-/organisationsnummer, adress och telefonnummer, samt eventuella biträden (högst två).

Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda daterad fullmakt för ombudet. Fullmaktsformulär kan erhållas på bolagets hemsida www.hexatronicgroup.com.  Den som företräder juridisk person ska bifoga registreringsbevis. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, om det inte anges längre giltighetstid i fullmakten som då får vara högst 5 år. Registreringsbeviset får inte vara utfärdat tidigare än ett år före stämmodagen. Fullmakt i original och behörighetshandlingar i övrigt bör vara bolaget tillhanda under ovanstående adress senast tisdagen den 10 november 2015.

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att äga rätt att delta i stämman, senast den 10 november 2015 ha registrerat aktierna i eget namn. Aktieägare som önskar sådan omregistrering måste underrätta förvaltaren om detta i god tid före tisdagen den 10 november 2015.

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Godkännande av röstlängd
  4. Godkännande av förslag till dagordning
  5. Val av en eller flera justeringsmän
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse
  8. Beslut om:
    1. fastställande av resultat- och balansräkning samt koncernresultat- och koncernbalansräkning
    2. dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen
    3. ansvarsfrihet åt styrelsens ledamöter och verkställande direktör
  9. Bestämmande av antal styrelseledamöter
  10. Fastställande av arvoden åt styrelse och revisor
  11. Val av styrelse och styrelsesuppleanter samt revisor/revisorer
  12. Förslag till principer för utseende av valberedningens ledamöter.
  13. Beslut om riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare
  14. Beslut om inrättande av incitamentsprogram (Optionsprogram 2015) genom riktad emission av                             teckningsoptioner med åtföljande rätt till teckning av aktier (Serie 2015/2019).
  15. Beslut om att bemyndiga styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier
  16. Övriga frågor
  17. Stämmans avslutande.

FÖRSLAG TILL BESLUT

Punkt 2 - ordförande vid årsstämman

Valberedningen föreslår att styrelsens ordförande Göran Nordlund utses till ordförande vid årsstämman.

Punkt 8 b) - förslag till utdelning

Styrelsen föreslår att ingen utdelning ska lämnas.

Punkt 9, 10 och 11 - förslag till antal styrelseledamöter, arvode till styrelse och revisorer samt val av styrelse och revisorer

Valberedningen föreslår att styrelsen skall bestå av fem ordinarie ledamöter och en suppleant.

Valberedningen föreslår att arvode utgår med 250 000 kr till styrelsens ordförande och med 100 000 kr till varje stämmovald ledamot som inte är anställd inom koncernen. Valberedningen föreslår vidare att arvode till revisionsutskottet ska utgå med 60 000 kr till revisionsutskottets ordförande och 40 000 kr till revisionsutskottets andra ledamot.

Valberedningen föreslår att arvode skall utgå till revisor enligt godkänd räkning.

Valberedningen föreslår omval av Göran Nordlund, Malin Persson, Anders Persson, Erik Selin och Gert Nordin som ordinarie ledamöter samt Erik Fischbeck som suppleant. Det föreslås vidare omval av Göran Nordlund som styrelsens ordförande.

Valberedningen föreslår att för tiden fram till slutet av nästa årsstämma det registrerade revisionsbolaget PwC AB väljs som revisor och med auktoriserade revisorn Johan Palmgren som huvudansvarig revisor.

Valberedningens motiverade yttrande kommer att avges senast måndagen den 2 november 2015.

Punkt 12 - förslag till princip för att utse ledamöter till valberedningen

Det föreslås att stämman fattar beslut om följande huvudsakliga princip för utseende av ledamöter till valberedningen.

Valberedningen ska bestå av fem ledamöter varav en ska utgöras av styrelsens ordförande. Övriga ledamöter ska utses av de, per utgången av april månad, till röstetalet fyra största aktieägarna i bolaget. För det fall styrelsens ordförande direkt eller indirekt utgör en av de fyra största aktieägarna ska denne aktieägare avstå från att nominera en ledamot till valberedningen. Avstår aktieägare att utse ledamot övergår rätten att utse ledamot till den till röstetalet närmst följande aktieägare. Ordförande i valberedningen ska vara den som vid valberedningens bildande representerar den röstmässigt största aktieägaren såvida valberedningen inte enhälligt beslutar att utse annan och får inte utgöras av styrelsens ordförande eller annan styrelseledamot. Bolaget ska senast sex månader före årsstämman offentliggöra valberedningens sammansättning genom pressmeddelande och på bolagets hemsida. En majoritet av ledamöterna ska vara oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen. Minst en ledamot ska vara oberoende i förhållande till den röstmässigt största aktieägaren eller grupp av aktieägare som samverkar om bolagets förvaltning. Ingen ersättning ska utgå till valberedningens ledamöter.

Punkt 13 - förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar följande riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Bolaget ska erbjuda villkor som är marknadsmässiga i de länder där ledande befattningshavare verkar som gör att bolaget kan rekrytera, utveckla och behålla befattningshavarna. Den individuella ersättningen ska baseras på befattningshavarens erfarenhet, kompetens, ansvar och prestation. 

För varje befattningshavare ska bestämmas en sammanlagd fast bruttoersättning, inom vilken ram den anställde själv kan påverka fördelningen mellan fast lön, pension och andra förmåner. Utöver den fasta lönen kan fastställas en årlig kontant rörlig ersättning baserad på utfallet i förhållande till på förhand bestämda mätbara mål, skriftligen överenskomna och fastställda av styrelsen. Sådana mål innefattar t.ex. försäljning och lönsamhet.

Den rörliga ersättningen ska inte överstiga 50 procent av den fasta lönen och ska, i den mån tillämplig lag medger det, inte vara pensions- eller semesterlönegrundande. Vad gäller andra förmåner ska de ha ett begränsat värde i förhållande till den sammanlagda fasta bruttoersättningen.

Stämmovalda styrelseledamöter ska i särskilda fall kunna erhålla arvode och annan ersättning för arbete som utförs för bolagets räkning, vid sidan av styrelsearbetet. För sådana tjänster ska kunna utgå ett marknadsmässigt arvode som ska godkännas av styrelsen i förväg.

Pensionsförmåner ska vara premiebestämd.

Styrelsen ska äga rätt att frångå riktlinjerna om särskilda skäl föreligger i enskilt fall.

Punkt 14 - förslag till inrättande av incitamentsprogram   (Optionsprogram 2015) genom riktad emission av teckningsoptioner med åtföljande rätt till teckning av aktier (Serie 2015/2019)

Styrelsen föreslår att stämman beslutar införa ett incitamentsprogram (Optionsprogram 2015). Optionsprogrammet innebär att bolaget emitterar högst 1 000 000 teckningsoptioner till det helägda dotterbolaget Hexatronic Elektronik & Data AB som berättigar till teckning av högst 1 000 000 aktier i bolaget med rätt och skyldighet för Hexatronic Elektronik & Data att hantera teckningsoptionerna enligt Optionsprogram 2015.

Hexatronic Elektronik & Data ska erbjuda ledande befattningshavare och vissa nyckelperson att senast den 4 december 2015 förvärva teckningsoptionerna till marknadspris vilket kommer att fastställas genom att optionerna värderas av en oberoende part i enlighet Black & Scholes värderingsmodell. Optionsprogrammet kommer att omfatta totalt cirka 65 anställda inom Hexatronickoncernen och ska i huvudsak fördelas enligt följande.

·                              Ledande befattningshavare som koncernchef, CFO och dotterbolag-VD

·                              Övriga nyckelpersoner

Teckning av aktier ska ske under tiden från och med den 15 januari 2019 till och med den 15 februari 2019. Teckningskursen för aktier som tecknas med stöd av teckningsoptionerna ska fastställas till 135 procent av den genomsnittliga börskursen för Hexatronicaktien under mätperioden den 17 november - 27 november 2015. Teckningskursen ska erläggas kontant eller genom kvittning. Bolaget ska äga rätt men inte skyldighet att på begäran från deltagare som inte har möjlighet att erlägga teckningslikvid i kontanter att till marknadspris förvärva ett sådant antal teckningsoptioner som möjliggör för deltagaren att utnyttja återstående teckningsoptioner för att teckna aktier varvid teckningslikviden erläggs genom kvittning mot fordran på avyttrade teckningsoptioner.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna kommer högst 1 000 000 nya aktier att utges vilket innebär en utspädningseffekt på mindre än 3,0 procent. Tillsammans med tidigare beslutade och nu pågående incitamentsprogram vid fullt utnyttjande motsvarar det en utspädningseffekt om cirka 8,7 procent.

Teckningsoptionerna som överlåts till anställda bedöms inte föranleda några lönekostnader för de anställda eller sociala avgifter för bolaget. Kostnader för finansiell och legal rådgivning i samband med Optionsprogrammet uppskattas till cirka 75 000 kronor.

Som skäl till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt åberopar styrelsen följande. Optionsprogram bidrar till högre motivation och engagemang hos de anställda samt stärker banden mellan de anställda och bolaget. Ett långsiktigt engagemang hos deltagarna förväntas öka intresset för verksamheten och resultatutvecklingen i bolaget. Vidare är det styrelsens bedömning att Optionsprogrammet kommer att bidra till möjligheterna att rekrytera och bibehålla kunniga och erfarna medarbetare samt förväntas öka medarbetarnas intresse för verksamheten och resultatutvecklingen i bolaget. Sammantaget är det styrelsens bedömning att Optionsprogrammet kommer att vara till nytta för såväl de anställda som för bolagets aktieägare genom ett ökat aktievärde.

Optionsprogrammet har beretts av styrelsen i samråd med bolagsledningen och bolagets tre största ägare.

Punkt 16 - förslag till bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier

Styrelsen föreslår stämman att besluta om att bemyndiga styrelsen att, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, vid ett eller flera tillfällen, längst intill tiden för nästa årsstämma, fatta beslut om nyemission av sammanlagt högst 3 000 000 aktier. Emission skall kunna genomföras som kontant-, apport- eller kvittningsemission. Emissionskursen skall fastställas på marknadsmässiga villkor.

Avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska endast kunna ske i samband med förvärv av verksamheter, bolag eller andelar i bolag och för att optimera bolagets aktieägarstruktur.  Skälet till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att bolaget vid företagsförvärv snabbt kan komma att behöva tillgång till kapital alternativt behöva erlägga betalning med bolagets aktier, s.k. apportemission och vid optimering av aktieägarstrukturen att bolaget och dess aktieägare skulle gynnas av exempelvis en eller flera långsiktiga institutionella ägare.

MAJORITETSREGLER

För beslut enligt punkt 15 krävs biträde av aktieägare med minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna. 

För beslut enligt punkt 16 måste aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna aktierna som de vid stämman företrädda aktierna rösta för beslutet.

ANTAL AKTIER OCH RÖSTER

Det totala antalet aktier och röster i bolaget är 32 657 694 vid tidpunkten för kallelsens utfärdande. Samtliga aktier är av samma aktieslag. Bolaget innehar inga egna aktier.

TILLGÅNG TILL HANDLINGAR M M

Årsredovisning, revisionsberättelse, styrelsens fullständiga förslag till beslut under punkterna 12, 13, 14 och 15 samt valberedningens motiverade yttrande till beslut enligt punkterna 9, 10 och 11 kommer att finnas tillgängliga för bolagets aktieägare senast den 2 november 2015 på bolagets kontor med adress Exportgatan 47B, 422 46 Hisings Backa. Dokumentationen kommer också att finnas tillgänglig via bolagets hemsida, www.hexatronicgroup.com. Ovan nämnda handlingar sänds per post till aktieägare som så begär.

UPPLYSNINGAR PÅ STÄMMAN

Styrelsen och den verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, vid årsstämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen och förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets eller dotterbolags ekonomiska situation samt om bolagets förhållande till annat bolag inom koncernen.

--------------------------------

Hisings Backa i oktober 2015

Hexatronic Group AB (publ)

Styrelsen


Pièces jointes

Kallelse till Årsstämma i Hexatronic Group AB Fullmaktsformulär Årsstämma Hexatronic Group