PRESSEMEDDELELSE / 23. DECEMBER 2015


COLOPLAST AFSLUTTER SAG MED DET AMERIKANSKE JUSTITSMINISTERIUM

Som tidligere annonceret har Coloplast indgået et forlig med det amerikanske justitsministerium, Department of Justice. Med forliget er sagen mellem de to parter endegyldigt afsluttet. I overensstemmelse med aftalen har Coloplast accepteret at betale 21 millioner danske kroner, plus sagsomkostninger, som forligsbetaling. Beløbet er inkluderet i Coloplasts årsregnskab, der blev offentliggjort d. 3 november.

”Vi er tilfredse med at kunne afslutte sagen endegyldigt med et forlig, der gør det muligt at komme videre og fortsætte vores aktiviteter i USA, herunder distributørsamarbejder, på samme niveau som før undersøgelsen,” siger Coloplasts administrerende direktør, Lars Rasmussen.

Beslutningen om at indgå et forlig er drevet af hensyn til forretningen. Forliget er ikke en indrømmelse af, at Coloplast har gjort noget galt.

”Vi er overbeviste om, at et forlig under disse omstændigheder er det rigtige at gøre for at få lukket sagen. Vi undgår at bruge mere tid og flere penge på en opslidende og langvarig juridisk proces,” siger Lars Rasmussen.

Coloplast har tidligere annonceret, at virksomheden har indgået et forlig med det amerikanske justitsministerium. Sagen mellem de to parter er nu endegyldigt afsluttet.

Coloplast har gennem hele processen samarbejdet med det amerikanske justitsministerium, blandt andet ved at fremskaffe relevante dokumenter og ved at medvirke i interviews. Coloplast gennemgår løbende virksomhedens forretningsprocedurer for at sikre, at de følger den til enhver tid gældende lovgivning.
 

Presse
Dennis Kaysen
Director, Corporate Communications
Tlf. 49112608
dkdk@coloplast.com

Investorer og analytikere
Ian Christensen
Vice President, Investor Relations
Tlf. 49111301
dkisec@coloplast.com


Pièces jointes

DoJ_pressemeddelelse_dk_Dec 23.pdf