Coloplast leverer halvårsresultat i tråd med forventningerne


Omsætningen steg 7 procent til 7.256 mio. kroner i årets første halvår, ligesom indtjeningen steg med 7 procent til 2.361 mio. kroner, svarende til en overskudsgrad (EBIT-margin) på 33 procent. Resultatet ligger på linje med selskabets forventninger.

De europæiske brugere efterspørger i stigende grad Coloplasts stomiprodukter, og det resulterer i et stærkt salg og en organisk vækst på 8 procent inden for Stomi i første halvdel af finansåret 2015/2016.

- Brugerne vælger oftere vores stomiposer og tilbehør, og det betyder, at vi vokser mere end markedet. Samtidig er en af vores fremtidige vækstdrivere Sensura Mio Convex nu lanceret i 15 lande, og brugernes feedback har været meget tilfredsstillende, siger Coloplasts administrerende direktør Lars Rasmussen.

Når det gælder regionerne, vokser salget solidt i Europa, og især Coloplast i Storbritannien, som er selskabets største datterselskab, bidrager til den europæiske vækst. Coloplasts eget distributionsselskab i landet, Charter, vinder ligeledes markedsandele.

- Storbritannien udmærker sig i Europa, men også lande som Frankrig og Holland leverer pæne resultater, og det trækker det europæiske marked i den rigtige retning, siger Lars Rasmussen.

Hud- og Sårplejeforretningen leverede 9 procent organisk vækst i perioden, mens salget inden for Urologi steg 8 procent.

Coloplasts kontinensforretning voksede 4 procent. Den lave vækst i kvartalet skyldes som ventet primært ændrede kontrakter i USA. I andet halvår forventes det, at salget normaliseres. 

Coloplasts forventninger for finansåret 2015/2016 ligger fortsat på en organisk omsætningsvækst på 7-8 procent i faste valutakurser. På grund af det svækkede britiske pund og den amerikanske dollar forventes der nu en vækst på 6-7 procent i danske kroner mod tidligere 7 procent. Dertil kommer en EBIT-margin på 33-34 procent i faste valutakurser og omkring 33 procent i danske kroner.                                                                      

For yderligere oplysninger om regnskabsmeddelelsen for Q2 2015/2016, se mere på www.coloplast.com/investor

Investorer og analytikere
Ian Christensen
Vice President, Investor Relations
Tlf. 4911 1301
dkisec@coloplast.com

 

Presse
Maria Lindeberg
Senior media relations manager
Tlf. 4911 3095
dkmalg@coloplast.com

  

 

 


Pièces jointes

Coloplast leverer halvårsregnskab i tråd med forventningerne 03052016.pdf