DOCDATA N.V. stelt vaststelling en publicatie van halfjaarcijfers 2016 uit met oog op te verkrijgen zekerheid omtrent fiscale positie


Directie en Raad van Commissarissen van DOCDATA N.V. ("de Vennootschap") maken hierbij bekend dat zij hedenmiddag hebben besloten om de vaststelling respectievelijk goedkeuring van de halfjaarcijfers 2016 van de Vennootschap tot uiterlijk eind augustus 2016 uit te stellen. Oorspronkelijk zouden de halfjaarcijfers volgens de eerder door de Vennootschap opgestelde en gepubliceerde jaarplanning donderdag 14 juli 2016 voorbeurs worden gepubliceerd door middel van een tussentijds bericht.

De aanleiding voor dit besluit is de uitloop die is opgetreden bij het proces van opstellen en indienen door de Vennootschap van de aangifte vennootschapsbelasting over het boekjaar 2015, alsmede het hierop volgende afstemmingsoverleg met de Belastingdienst dat uiteindelijk dient te resulteren in een finale afwikkeling van de fiscale positie van de Vennootschap, met name door het opleggen van definitieve vennootschapsbelastingaanslagen voor de boekjaren 2013, 2014 en 2015. Deze verlangde finale afwikkeling houdt verband met de verkooptransacties van de Docdata Groep en de IAI Groep uit december 2015.

Op de balans per 31 december 2015 van DOCDATA N.V. is een (kortlopende) winst­belasting­vordering opgenomen ten bedrage van € 1,2 miljoen, zijnde de maximale 'carry back' van het verlies van de Vennootschap over boekjaar 2015 naar de winst van de Vennootschap over boekjaar 2014. Aangezien de invloed van deze balanspost op de balans per 30 juni 2016 en daarmee eveneens op de winst- en verliesrekening over het eerste halfjaar 2016 dermate groot is, geven Directie en Raad van Commissarissen de voorkeur aan vaststelling respectievelijk goedkeuring van de halfjaarcijfers 2016 nadat zekerheid is verkregen onder meer omtrent de door de Belastingdienst op te leggen definitieve aanslagen vennootschapsbelasting over de boekjaren 2013, 2014 en 2015.

Met het oog op het door Cocoondd B.V. op 15 april 2016 aangekondigde openbaar bod op alle geplaatste en uitstaande aandelen in het kapitaal van DOCDATA N.V., die niet reeds gehouden worden door Cocoondd B.V., kondigen Directie en Raad van Commissarissen van DOCDATA N.V. hierbij aan dat de Vennootschap voornemens is het tussentijds bericht over het eerste halfjaar 2016 in ieder geval te publiceren vóór eind augustus 2016 en daarmee ruimschoots vóór afloop van de naar verwachting te bepalen aanmeldingsperiode van het aangekondigde openbaar bod.

------------------------------------------

Het beursgenoteerde DOCDATA N.V. bestaat na de in december 2015 afgeronde verkoop van de twee volledig autonome "lines of business" Docdata en IAI uitsluitend nog uit de vennootschap DOCDATA N.V. zelf.

Waalwijk, Nederland, 12 juli 2016

Verdere informatie:      DOCDATA N.V., M.E.T. Verstraeten, CFO, Tel. 0416 631 100
Corporate website:        www.docdatanv.com

Klik op onderstaande link voor het volledige persbericht.


Pièces jointes

Persbericht 12 juli 2016