Coloplast leverer 9 måneders-resultat på linje med forventningerne


Den organiske omsætning voksede 7 procent til 10.942 mio. kroner i årets første ni måneder, og indtjeningen steg 8 procent til 3.562 mio. kroner, svarende til en overskudsgrad (EBIT-margin) på 33 procent. Resultatet er i tråd med forventningerne.

 

Brugere verden over vælger oftere Coloplasts stomiposer og -tilbehør, og det resulterer i et salg, som er højere end væksten i markedet for finansårets første ni måneder. Således voksede salget for forretningsområdet Stomi med 11 procent alene i det seneste kvartal og 9 procent for de seneste tre kvartaler.

- Vores nyeste stomiprodukt Sensura Mio Convex er nu lanceret i 16 lande og feedback fra brugere og sundhedspersonale er fortsat særdeles tilfredsstillende. Vi har nu en komplet SenSura Mio-portefølje på markedet, og det har en positiv effekt på væksten i vores stomiforretning, siger Coloplasts administrerende direktør Lars Rasmussen.

De seneste ni måneder voksede Kontinensforretningen desuden 5 procent. Det er først og fremmest salget af Speedicath-engangskatetre og Peristeen, der bidrager positivt. Salget i USA er fortsat udfordret af lagerreduktioner hos distributører, mens den underliggende vækst er positiv.

Hud- og Sårplejeforretningen leverede 7 procent organisk vækst. Det europæiske marked bidrager positivt, mens Sårplejeforretningen fortsat er udfordret af lavere vækst i Kina. Salget inden for Urologi steg 8 procent, hvilket er tilfredsstillende.

 

Pæn vækst i Europa

Coloplasts salg på det europæiske marked voksede 6 procent i de første ni måneder af finansåret og 8 procent alene i seneste kvartal, blandt andet drevet af pæn vækst i Storbritannien.

- Det britiske marked er vores største, så jeg er meget tilfreds med, at vi igen har høj vækst i Storbritannien, og at brugerne er glade for vores produkter. Vi tager markedsandele, og det er meget tilfredsstillende, siger Lars Rasmussen.

Foruden Storbritannien bidrager også Tyskland og de nordiske markeder til salgsvæksten, og uden for Europa er det særligt Argentina, Kina og Rusland, der bidrager til væksten.

Fastholder forventningerne

Coloplasts forventninger for finansåret 2015/2016 ligger fortsat på en organisk omsætningsvækst på 7-8 procent i faste valutakurser og nu omkring 6 procent mod tidligere 6-7 procent i danske kroner. Dertil kommer en EBIT-margin på 33-34 procent i faste valutakurser og omkring 33 procent i danske kroner.

For yderligere oplysninger om regnskabsmeddelelsen for Q3 2015/2016, se mere på www.coloplast.com/investor

Presse
Maria Lindeberg
Senior Media Relations Manager
Tlf. 4911 3095
dkmalg@coloplast.com

 

Investorer og analytikere
Ellen Bjurgert
Investor Relations Manager
Tlf. 4911 3376
dkebj@coloplast.com

 

 

 


Pièces jointes

Pressemeddelelse Coloplast Q3 2015-2016 DA.pdf