3. kvartal 2016: Ingen krise på jobmarkedet: Jobindex opjusterer

”Fremgangen på arbejdsmarkedet fortsætter”, siger Kaare Danielsen fra Jobindex og tilbageviser, at den lavere vækst betyder tilbagegang i beskæftigelse og jobskabelse.


Jobindex-koncernen har netop offentliggjort sin kvartalsmeddelelse for 3. kvartal 2016. Den viser solid fremgang både på omsætning og indtjening for selskaberne og betyder, at Jobindex opskriver forventningerne til et driftsoverskud før renter og skat i 2016 i niveauet 70 mio. kr. mod tidligere forventet niveauet 60 mio. kr.

Øget efterspørgsel efter arbejdskraft og stærk jobannoncering i Danmark
3. kvartal 2016 bød på eftervirkninger fra Brexit og optakt til det amerikanske præsidentvalg, men beskæftigelsen steg, og der er fortsat stor efterspørgsel på arbejdskraft, ikke mindst fra de mindre virksomheder i den private sektor.

”Ser vi på antallet af jobannoncer, er der ikke noget, der indikerer krise”, forklarer Kaare Danielsen, direktør for Jobindex: ”Der blev lagt 20.200 nye jobannoncer på nettet i oktober, hvilket er samme niveau som de foregående måneder. Et niveau over 20.000 nye jobannoncer om måneden indikerer fortsat stigende beskæftigelse over de kommende måneder”, siger han.

Øget omsætning og indtjening
Det smittede af på Jobindex-koncernen, hvis nettoomsætning i kvartalet steg med 13% til 65 mio. kr. mod 58 mio. kr. i 3. kvartal 2015.

EBITDA – der viser indtjening på driften – steg til 23 mio. kr. ekskl. særlige poster mod 16 mio. kr. i 3. kvartal sidste år.

Efter uddeling af medarbejderaktier for 5 mio. kr. steg overskuddet før renter og skat til 15 mio. kr. i 3. kvartal mod 14 mio. kr. samme periode året før. På den baggrund har Jobindex opjusteret sine forventninger til året som helhed.

Vækst i mindre virksomheders annoncering
”Selv om jobmarkedet som helhed kun vokser svagt, så oplevede vi tilgang i små og mindre virksomheders efterspørgsel”, siger Kaare Danielsen. ”Det glæder jeg mig over, og jeg håber det er et tegn på, at der er en god udvikling på vej i de mindre virksomheder”, slutter han.

         Adm. direktør Kaare Danielsen, Jobindex A/S, tlf: 38323360, mail: investor@jobindex.dk
         Godkendt rådgiver Jakob Tolstrup Kristensen, Clearwater International K/S, tlf: 70225033


Pièces jointes

Kvartalsrapport 3. kvartal 2016 v4.pdf