Coloplast overtager amerikansk distributør


Coloplast har indgået en endelig aftale om at overtage den amerikanske distributør Comfort Medical for 160 mio. dollars. Overtagelsen er en fortsættelse af Coloplasts ambition om at bringe innovative produkter og services til det amerikanske marked.

Som led i Coloplasts ambition om at levere innovative produkter til amerikanske brugere og dermed understøtte selskabets brugerfokus, har Coloplast indgået en aftale om at overtage den amerikanske distributør Comfort Medical, LLC (Comfort Medical) for et kontant beløb på 160 mio. dollars, svarende til 1.120 mio. kroner.

Comfort Medical er en privatejet, amerikansk direct-to-consumer distributør af medicinsk udstyr med landsdækkende distribution af katetre og stomiprodukter grundlagt i Florida i 2010.

- Overtagelsen af Comfort Medical stemmer overens med vores overordnede brugerambition for Coloplast i USA; at sikre fortsat adgang til innovativ teknologi for brugere. Comfort Medical har en stærk model til at tiltrække brugere og et effektivt og skalérbart setup foruden et stærkt ledelsesteam med en kultur meget forenelig med Coloplasts, siger Lars Rasmussen, administrerende direktør i Coloplast.

Comfort Medicals forretningsmodel er baseret på at tiltrække brugere igennem Direct Response-annoncer og lægehenvisninger. Comfort Medical stiller produkter til rådighed for brugere fra et antal forskellige producenter heriblandt Coloplast. Selskabet forventes at levere en omsætning på omkring 38 mio. dollar eller omkring 270 mio. kroner for regnskabsåret 2016.

- Jeg er forventningsfuld med hensyn til fremtidsudsigterne for vores amerikanske forretning og ser overtagelsen som yderligere et skridt i retning mod implementeringen af vores strategi i USA, siger Lars Rasmussen.

Transaktionen forventes at bidrage til Coloplasts fremtidige vækstambitioner og gennemført i første kvartal af 2016/17. Overtagelsen vil, hvis gennemført som følge af myndighedernes godkendelse, resultere i en justeret finansiel guidance for regnskabsåret 2016/17:

  • Organisk omsætningsvækst på 7-8% fastholdes uændret. Væksten i danske kroner på 5- 6% forventes at blive 1-2% højere.
  • Den forventede EBIT-margin på 33-34% i faste valutakurser og omkring 33% i danske kroner fastholdes uændret.
  • Den langsigtede guidance med en organisk omsætningsvækst på 7-9% årligt og en EBIT-margin forbedring på ½-1%-point årligt fastholdes uændret.

         Investorer og analytikere
         
         Ellen Bjurgert
         
         Director, Investor Relations
         
         Tlf. 4911 1800 / 4911 3376
         
         E-mail dkebj@coloplast.com
         
         Presse og medier
         
         Maria Lindeberg
         
         Senior Media Relations Manager
         
         Tlf. 4911 3095
         
         E-mail dkmalg@coloplast.com


Pièces jointes

Coloplast overtager amerikansk distributør 30-11-2016.pdf