ABN AMRO persbericht: Joop Wijn vertrekt uit Raad van Bestuur ABN AMRO


Joop Wijn vertrekt uit Raad van Bestuur ABN AMRO

Joop Wijn, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO Group N.V. en ABN AMRO Bank N.V., zal met ingang van 1 mei 2017 terugtreden uit de Raad van Bestuur en ABN AMRO verlaten. Hij wordt lid van de Raad van Bestuur van Adyen, een fintech bedrijf op het gebied van betaaldiensten, in de functie van 
Chief Strategy and Risk Officer.

Joop Wijn kwam begin 2009 in dienst bij ABN AMRO, waar hij met ingang van 1 april 2010 in de Raad van Bestuur werd benoemd. Hij is op dit moment verantwoordelijk voor de business line Corporate Banking.

Olga Zoutendijk, President-Commissaris: "Ik bedank Joop Wijn voor zijn significante  bijdrage aan
ABN AMRO, en aan de positieve ontwikkeling van Corporate Banking. Hij heeft daarnaast, als lid van de Raad van Bestuur, een belangrijke rol gespeeld bij de voorbereidingen voor de succesvolle beursgang van ABN AMRO."

Kees van Dijkhuizen, CEO: "Joop Wijn heeft de afgelopen acht jaar een sterke toewijding laten zien aan ABN AMRO en haar klanten en medewerkers. Ik ben hem daarvoor zeer erkentelijk. Het was zeer plezierig om met Joop samen te werken en ik wens hem alle succes voor de toekomst."

Joop Wijn: "ABN AMRO Corporate Banking staat er prima voor en heeft een goede uitgangspositie voor verdere groei. Na acht geweldige jaren ben ik nu klaar voor een nieuwe uitdaging. Graag bedank ik al mijn collega's voor de goede samenwerking en ik wens ABN AMRO alle succes voor de toekomst."
 

ABN AMRO Press Relations                         ABN AMRO Investor Relations
Hans van Zon, hoofd Press & PR                    Dies Donker, hoofd Investor Relations
pressrelations@nl.abnamro.com                      investorrelations@nl.abnamro.com
+31 20 6288900                                              +31 20 6282282

Dit persbericht wordt gepubliceerd uit hoofde van artikel 7, lid 1 van EU-Verordening 596/2014 


Pièces jointes

Joop Wijn vertrekt uit Raad van Bestuur ABN AMRO