Coloplast leverer tilfredsstillende kvartalsregnskab på linje med forventningerne


Coloplast leverede en organisk omsætningsvækst på 6 procent og overskudsgrad (EBIT-margin) på 33 procent i faste valutakurser i regnskabsårets første kvartal. Resultatet er i tråd med forventningerne.

I de tre første måneder af regnskabsåret 2016/2017 leverede Coloplast en organisk vækst på 6 procent og en stigning i omsætningen i danske kroner på 3 procent til 3.755 mio. kroner. Driftsresultatet (EBIT) steg 3 procent til 1.226 mio. kroner, mens periodens resultat steg 15 procent til 946 mio. kroner.

Coloplast leverer fortsat vækst i alle forretningsområder i første kvartal, hvor Stomi-forretningen voksede 6 procent organisk, Kontinens 5 procent, Hud- og Sårpleje 5 procent og Urologi 8 procent.

Inden for Kontinens lancerede Coloplast i efteråret det fleksible kateter til mænd SpeediCath Flex, og produktet er nu på markedet i 11 lande, ligesom Biatain Silicone Sizes & Shapes-produktporteføljen er lanceret i otte lande pr. 1. januar inden for Hud- og Sårpleje. Feedbacken fra brugere og sundhedspersonale har været meget positiv i forbindelse med begge lanceringer.

Geografisk set bidrog de europæiske markeder over en bred kam med en vækst på 6 procent, hvor især Storbritannien og Frankrig udmærker sig. "Andre etablerede markeder" leverede en vækst på 4 procent, og "Øvrige markeder" bidrog med 7 procent.

- Vi leverer et tilfredsstillende resultat i årets første kvartal, hvor særligt vores europæiske forretning gør det godt. Væksten i USA var påvirket af lagerreduktioner hos større distributører. Lagerniveauet er nu normaliseret, og vi forventer at det medfører en positiv udvikling for salgsvæksten i de kommende kvartaler, siger Lars Rasmussen, adm. direktør i Coloplast.

For at understøtte virksomhedens overordnede ambition om at bringe innovative produkter og services til det amerikanske marked, købte Coloplast i november den amerikanske distributør Comfort Medical. Opkøbet blev godkendt i slutningen af december, og integrationen af selskabet er nu iværksat.

Coloplast forventer fortsat en organisk omsætningsvækst på 7-8 procent i faste valutakurser. I danske kroner forventer Coloplast nu en omsætningsvækst på 7-8 procent på grund af opkøbet af Comfort Medical samt kursudviklingen i det britiske pund og den amerikanske dollar. Der forventes fortsat en EBIT-margin på 33-34 procent i faste valutakurser og omkring 33 procent i danske kroner.

         Maria Lindeberg
         Senior Media Relations Manager
         +45 49 11 30 95
         dkmalg@coloplast.com
         
         Ellen Bjurgert
         Director, Investor Relations
         +45 49 11 33 76
         dkebj@coloplast.com


Pièces jointes

Pressemeddelelse Coloplast februar 2017 Q1.pdf