Talvivaaran yrityssaneerausmenettelyn tilanne


Pörssitiedote
Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj
23.3.2017

Talvivaaran yrityssaneerausmenettelyn tilanne

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj ("Talvivaara" tai "Yhtiö") on tänään saanut sen saneerausmenettelyyn määrätyltä selvittäjältä ("Selvittäjä") tiedoksi Espoon käräjäoikeuden lausumapyynnön Selvittäjän 6.3.2017 käräjäoikeudelle jättämää vahvistamispyyntöä koskevassa asiassa. Samassa yhteydessä Yhtiön tietoon saatettiin, että Finnvera Oyj, Nordea Bank AB, Suomen sivuliike, Danske Bank Oyj, OP Yrityspankki Oyj sekä Svenska Handelsbanken AB, Suomen sivuliike ovat antaneet asiassa lausuman, jossa ne ovat vastustaneet saneerausohjelman vahvistamista vaatien saneerausmenettelyn keskeyttämistä ja Yhtiön asettamista konkurssiin.

Yhtiön tietoon on edelleen saatettu, että Yhtiön joukkovelkakirjalainan haltijoiden edustaja on puolestaan jättänyt käräjäoikeudelle lausuman, jossa puolletaan saneerausohjelman vahvistamista.

Yhtiö ja Selvittäjä tulevat antamaan asiassa omat lausumansa Espoon käräjäoikeudelle annetun määräajan kuluessa. Yhtiön ja Selvittäjän näkemyksen mukaan Yhtiö on asianmukaisesti täyttänyt velkojien erillisessä äänestysmenettelyssä hyväksymän saneerausohjelmaehdotuksen voimaantulon edellyttämät erityisehdot. Yhtiö odottaa Espoon käräjäoikeuden päätöstä asiassa muutamien viikkojen kuluessa.

Lisätietoja
Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj Puh 020 7129 800
Pekka Perä, toimitusjohtaja
Pekka Erkinheimo, varatoimitusjohtaja

Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy Puh 020 7765765
selvittäjä Pekka Jaatinen, asianajaja

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/f64f1996-039b-4654-ae95-e8614f1cb9c3


Pièces jointes

Talvivaaran yrityssaneerausmenettelyn tilanne 2017.pdf