Coloplast leverer tilfredsstillende kvartalsregnskab


Coloplast leverede en stigning i omsætningen i danske kroner på 8 procent og en organisk omsætningsvækst på 7 procent samt en overskudsgrad (EBIT-margin) på 32 procent i faste valutakurser i regnskabsårets andet kvartal. Resultatet er i tråd med selskabets egne forventninger.

I andet kvartal af regnskabsåret 2016/2017 leverede Coloplast en stigning i omsætningen i danske kroner på 8 procent til 3.881 mio. kroner og en organisk vækst på 7 procent. Driftsresultatet (EBIT) steg 7 procent til 1.246 mio. kroner, mens periodens resultat steg 2 procent til 931 mio. kroner.

I forretningsområderne blev den organiske vækst henholdsvis 7 procent i Stomi, 8 procent i Kontinens, 14 procent i Urologi og negativ 4 procent i Hud- og Sårpleje.

Geografisk set bidrog de europæiske markeder med en vækst på 5 procent, hvor især Storbritannien og Frankrig udmærkede sig. ”Andre etablerede markeder” leverede en vækst på 8 procent, og ”Øvrige markeder” bidrog med 10 procent.

  • Vi leverer et tilfredsstillende kvartalsregnskab, hvor mange af vores europæiske markeder gør det godt. Integrationen af Comfort Medical i USA forløber derudover som planlagt, og den organiske vækst i vores kroniske forretning i USA var tocifret i andet kvartal, efter lagerniveauet hos større distributører blev normaliseret i første kvartal. Det påvirker vores stomi- og kontinensforretning positivt, og vi forventer en fortsat positiv udvikling for salgsvæksten i USA i de kommende kvartaler. Valutakursudviklingen fortsatte med at påvirke det rapporterede salg samt indtjeningen negativt, mens købet af Comfort Medical havde en positiv påvirkning på det rapporterede salg i kvartalet, siger Lars Rasmussen, adm. direktør i Coloplast.  
  • Væksten i Hud- og Sårpleje var negativt påvirket af et meget stærkt andet kvartal i Hudplejeforretningen i USA sidste år. Til gengæld viste Sårplejeforretningen i Kina positivt momentum i andet kvartal, hvilket forventes at forsætte i de kommende kvartaler, siger Lars Rasmussen.

Nye produkter skal drive væksten

Coloplast fortsætter med at lancere nye produkter på alle hovedmarkederne, herunder kateteret SpeediCath® Flex samt sårplejeporteføljen Biatain® Silicone Sizes & Shapes. Feedbacken på begge produkter er meget positiv.

Inden for stomi relancerer selskabet nu SenSura® Mio Convex, efter produktionskapaciteten er blevet øget i Ungarn for at imødekomme efterspørgslen i markedet. Derudover lanceres den nye SenSura® Mio Hospitalsportefølje på alle hovedmarkeder over de næste 12 måneder, og tilbehørsproduktet Brava® Protective Seal, der blev lanceret sidste år, er nu lanceret i 13 lande.  

 

Finansielle forventninger 2016/17

Coloplast forventer fortsat en organisk omsætningsvækst på 7-8% i faste valutakurser og en rapporteret vækst på 7-8% i danske kroner. Der forventes fortsat en EBIT-margin på 33-34% i faste valutakurser og omkring 33% i danske kroner.

 

 

CONTACTS


Dennis Kaysen
Director, Corporate Communications
+45 49 11 26 08
dkdk@coloplast.com

 
Ellen Bjurgert
Director, Investor Relations
+45 49 11 33 76
dkebj@coloplast.com

 


Pièces jointes

2016_2017_Q2_PM_DK_FINAL.pdf