Coloplast leverer tilfredsstillende kvartalsregnskab


Coloplast leverede en organisk omsætningsvækst på 8 procent i regnskabsårets tredje kvartal. Målt i danske kroner steg omsætningen 6 procent til 3.912 mio. kr. Resultatet er i tråd med selskabets egne forventninger.

I tredje kvartal af regnskabsåret 2016/2017 leverede Coloplast en organisk vækst på 8 procent, hvilket svarer til en stigning i omsætningen i danske kroner på 6 procent til 3.912 mio. kr.

Omsætningen i tredje kvartal var negativt påvirket af et engangsbeløb på 90 mio. kr. som følge af at Coloplast har identificeret fejlagtig administration af de kontraktmæssige forpligtelser vedrørende en aftale med U.S. Department of Veterans Affairs i perioden 2009-2017. Forholdet vedrører kontinensprodukter og påvirker ikke den organiske vækst for perioden. Coloplast har netop genvundet kontrakten med U.S. Department of Veterans Affairs og selskabet indleder nu en dialog med U.S. Department of Veterans Affairs for at afklare disse forhold.

Driftsresultatet (EBIT) steg med 9 procent i faste valutakurser korrigeret for engangsbeløbet til Veterans Affairs og 4 procent målt i danske kroner og udgjorde 3.705 mio. kr. Overskudsgraden (EBIT-marginen) korrigeret for engangsbeløbet til Veterans Affairs i faste valutakurser blev 33 procent, hvilket er på niveau med samme periode sidste år.

I forretningsområderne blev den organiske vækst i tredje kvartal henholdsvis 7 procent i Stomi, 10 procent i Kontinens, 10 procent i Urologi og 1 procent i Hud- og Sårpleje.

Geografisk set bidrog de europæiske markeder med en vækst på 4 procent. ”Andre etablerede markeder” leverede en vækst på 14 procent, og ”Øvrige markeder” bidrog ligeledes med 14 procent.

  • Vi leverer et tilfredsstillende kvartalsregnskab, hvor mange af vores større markeder gør det godt, herunder Storbritannien og USA. Integrationen af Comfort Medical i USA forløber fortsat som planlagt, og vi leverer tocifret organisk vækst i vores kroniske forretning i USA i tredje kvartal. Derudover leverer vores ”Øvrige markeder” 14 procent organisk vækst i tredje kvartal, hvilket blandt andet skyldes et stærkt vækstmoment i Kina og Rusland, siger Lars Rasmussen, adm. direktør i Coloplast. 
  • Væksten i Hud- og Sårpleje er negativt påvirket i tredje kvartal af Grækenland og Frankrig på grund af prisreformer. Dette modsvares dog af et forbedret momentum i Sårpleje i Kina samt Hudpleje i USA, siger Lars Rasmussen.

Nye produkter skal drive væksten

Coloplast fortsætter med at lancere nye produkter på alle hovedmarkederne, herunder kateteret SpeediCath® Flex, der nu er lanceret i 14 markeder. Feedbacken på produktet er meget positiv.

Inden for stomi er selskabet i gang med at relancere SenSura® Mio Convex, efter produktionskapaciteten er blevet øget i Ungarn for at imødekomme efterspørgslen i markedet. Relanceringen forløber som planlagt.

Finansielle forventninger 2016/17

Der forventes fortsat en organisk omsætningsvækst på 7-8 procent i faste valutakurser og forventningen til den organiske omsætningsvækst er ikke påvirket af engangsbeløbet på 90 mio. kr. Der forventes nu en rapporteret vækst på omkring 6 procent i danske kroner fra tidligere 7-8 procent.  Ændringen i forventningen til den rapporterede vækst skyldes engangsbeløbet på 90 mio. kr. samt valutakursudviklingen, hvor især faldet i den amerikanske dollar samt det britiske pund påvirker negativt. 

Der forventes fortsat en EBIT-margin på 33-34 procent i faste valutakurser. Forventningen til EBIT-marginen i faste valutakurser indeholder engangsbeløbet på 90 mio.kr. Der forventes nu en EBIT-margin på omkring 32 procent i danske kroner fra tidligere omkring 33 procent. Ændringen i forventningen til EBIT-marginen i danske kroner skyldes engangsbeløbet på 90 mio. kr. samt valutakursudviklingen, hvor især faldet i den amerikanske dollar samt det britiske pund påvirker negativt. 

 

 
CONTACTS


Dennis Kaysen
Director, Corporate Communications
+45 49 11 26 08
dkdk@coloplast.com
 
Ellen Bjurgert
Director, Investor Relations
+45 49 11 33 76
dkebj@coloplast.com

 


Pièces jointes

2016_2017_Q3_PM_DK_FINAL.pdf