Neo Industrial Oyj:n strategia, tavoitteet ja osinkopolitiikka vuosille 2018–2021


NEO INDUSTRIAL OYJ   PÖRSSITIEDOTE   12.7.2018 klo 10.00

Neo Industrial Oyj:n strategia, tavoitteet ja osinkopolitiikka vuosille 2018–2021

Neo Industrial Oy:n (”Neo Industrial” tai ”yhtiö”) hallitus on määritelllyt yhtiön taloudelliset tavoitteet ja hyväksynyt strategian vuosille 2018-2021 (”strategiakausi”).

Strategiakauden alussa yhtiö keskittyy kehittämään nykyistä kaapelitoimialaansa tavoitteenaan vahvistaa Neo Industrialin vakavaraisuutta ja rahoitusasemaa. Kaapelitoimialaa pyritään kasvattamaan kannattavasti vahvistamalla sen kilpailukykyä ja kilpailuasemaa Pohjoismaissa ensisijaisesti kaapelitoimialan oman kassavirran sallimissa rajoissa. Kaapelitoimiala keskittyy jalostusketjussa puolivalmisteisiin ja teollisiin lopputuotteisiin.

Strategiakauden aikana Neo Industrial pyrkii hankkimaan nykyisen kaapelitoimialan, johon kuuluu kokonaan omistettu Reka Kaapeli Oy ja osakkuusyhtiö Nestor Cables Oy, lisäksi 1-2 uutta enemmistöomisteista itsenäistä toimialaa.

Neo Industrial toimii kustannustehokkaasti myös jatkossa. Konsernin johtamisjärjestelmä on selkeä ja tehokas, eikä konserninjohtoa ole tarkoitus kasvattaa strategiakauden aikana. Itsenäisesti konsernin suuntaviivojen mukaan toimivilla Reka Kaapeli Oy:llä ja Nestor Cables Oy:llä on omat hallituksensa, joihin valitaan yhtiöiden ulkopuolisia toimialan osaajia.

Neo Industrialin hallitus on vahvistanut yhtiölle seuravat taloudelliset tavoitteet vuosille 2018-2021:
- Liikevaihdon kasvattaminen merkittävästi suuremmaksi
- Liiketuloksen jatkuva parantaminen
- Omavaraisuusaste yli 35 %
- Sijoitetun pääoman tuotto vähintään 15 %

Vakavaraisuuden vahvistamisen jälkeen jaettavan osingon määrä pyritään kasvattamaan 30 prosenttiin yhtiön nettotuloksesta. Tulevaisuudessa mahdollisesti jaettavien osinkojen määrään vaikuttavat Neo Industrialin mahdolliset voitot, taloudellinen asema, kassavirrat ja käyttöpääomavaatimukset.

Edellä oleva ei vaikuta vuoden Neo Industrialin 12.6.2018 julkistamiin näkymiin vuodelle 2018.

Neo Industrial Oyj
Hallitus

Lisätietoja antaa:

Markku Rentto, hallituksen puheenjohtaja, Neo Industrial Oyj
Puh. +358 40 500 1858


Neo Industrial Oyj lyhyesti:

Neo Industrial Oyj:n strategiana on investoida pääasiassa teollista liiketoimintaa harjoittaviin ja keskenään synergiaetuja tarjoaviin yrityksiin. Yhtiön tavoitteena on kehittää ostettuja yrityksiä aktiivisella omistajuudella ja luoda niihin lisää arvoa. Tuottoa sijoitukselle syntyy osinkona ja arvonnousuna. Neo Industrial Oyj:n B-osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. Neo Industrial Oyj:n toimiala on kaapeliteollisuus.

Lisätietoja: www.neoindustrial.fi