ABN AMRO biedt in Circulaire Ambassade podium voor kennisdeling over circulair wonen tijdens Dutch Design Week


ABN AMRO biedt in Circulaire Ambassade podium voor kennisdeling over circulair wonen tijdens Dutch Design Week

Hoe kunnen ontwerpers oplossingen onderzoeken voor complexe uitdagingen op het gebied van circulair wonen? Welke rol kunnen circulaire verdienmodellen spelen bij de ambitie om binnen twee jaar in 2020 prettig bewoonbare, betaalbare en circulaire portiekwoningen te realiseren? Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven komen deze en andere thema's uitgebreid aan bod in de Circulaire Ambassade van ABN AMRO. Hier onderzoekt ABN AMRO samen met designers, beleidsmakers en bedrijven wat het betekent om in 2020 circulaire portiekwoningen te maken en te bewonen.

In de Circulaire Ambassade van ABN AMRO verkennen sprekers elke dag nieuwe mogelijkheden en verdienmodellen op het gebied van circulair wonen. Aan de hand van de portiekwoning - de meest voorkomende woning in Nederland - wordt tijdens lezingen en workshops onderzocht welke vragen circulair ontwerpen voor de particuliere woningbouw oproept. Zoals de vraag hoe het as-a-service-model hierin past en hoe het eigenaarschap van consument naar producent verlegd kan worden. Maar ook wordt gekeken welke rol ontwerpers kunnen spelen bij het vinden van nieuwe creatieve oplossingen voor vraagstukken op het gebied van circulair wonen. Welke lessen kunnen geleerd worden van ervaringen met circulaire kantoorgebouwen, welke nieuwe verdienmodellen zijn mogelijk en welke financieringsvormen passen hierbij?

Platform voor kennisdeling op gebied van circulair wonen
ABN AMRO wil een voortrekkersrol vervullen in de overgang naar een circulaire economie. De bank financiert 10 procent van het vastgoed in Nederland en veruit het grootste deel van deze vastgoedportefeuille bestaat uit woningbouw. ABN AMRO wil bedrijven die de stap naar een circulair businessmodel willen maken, ondersteunen met kennis, haar netwerk en haar ervaring met nieuwe verdienmodellen. In de Circulaire Ambassade biedt de bank allerlei partijen vijf dagen lang een platform om hierover in gesprek te gaan en hun kennis en ervaringen met elkaar te delen. Daarnaast wil ABN AMRO de overgang naar circulaire verdienmodellen faciliteren door financieringsvormen te ontwikkelen die een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame en circulaire woonomgeving. ABN AMRO was deze zomer mede-initiatiefnemer van de circulaire financieringsrichtlijnen. In de financiële wereld is behoefte aan een raamwerk voor het financieren van initiatieven die zijn gericht op de circulaire economie. Traditionele financieringsvormen volstaan hierbij niet meer, omdat risico's op een ander manier moeten worden ingeschat.

City-as-a-Service
Op woensdag 24 oktober gaat ABN AMRO uitgebreid in op dit thema. Dan deelt zij ook de uitkomsten van haar onderzoek 'City-as-a-Service'. In dit rapport beschrijft ABN AMRO nieuwe servicemodellen die ontstaan zodra stadsbewoners geen producten kopen, maar diensten afnemen. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat bijna 1 op de 3 Nederlanders verwacht dat particulier bezit gaat afnemen en meer gebruik wordt gemaakt van producten als dienst. Het rapport gaat in op de vraag hoe steden leefbaar kunnen worden gehouden en hoe nieuwe vormen kunnen worden gevonden om ook in de toekomst op een prettige manier met elkaar te wonen, werken en recreëren.

Raadpleeg voor meer informatie: https://www.ddw.nl/nl/programma/249/embassy-of-circularity

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

ABN AMRO
Persvoorlichting
Tel. 020-628 8900


Pièces jointes

ABN AMRO biedt ... Dutch Design Week