DNA Oyj:n osakkeenomistajan päätökset varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvista asioista


DNA OYJ PÖRSSITIEDOTE 24.3.2022 KLO 10.30

DNA Oyj:n ainoa osakkeenomistaja Telenor Finland Holding Oy on päättänyt tehdä yhtiökokoukselle kuuluvat päätökset yhtiökokousta pitämättä. Päätökset on tehty laillisesti osakeyhtiölain 5 luvun 1 §:n nojalla.

Konsernitilinpäätös ja emoyhtiön tilinpäätös tilikaudelta 1.1.–31.12.2021 päätettiin vahvistaa. Todettiin, että hallitus oli ehdottanut yhtiökokoukselle, että yhtiö jakaa 31.12.2021 päättyneeltä tilikaudelta osinkoa 1,52 euroa osakkeelta. 31.12.2021 osakemäärällä laskettuna ehdotettua osinkoa jaetaan yhteensä 200 916 919,68 euroa. Hallitus oli myös esittänyt, että jäljellä oleva osuus jakokelpoisista varoista jätetään omaan pääomaan. Hallituksen ehdotus taseen osoittamien jakokelpoisten varojen käyttämisestä päätettiin hyväksyä.

Päätettiin myöntää yhtiön hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vastuuvapaus tilikaudelta 1.1.-31.12.2021. Vastuuvapaus koskee alla lueteltuja jäseniä alla luetelluilla toimikausilla:

  • 1.1.–26.3.2021 Jørgen C. Arentz Rostrup (puheenjohtaja), Fredric Scott Brown, Nils Katla, Tero Ojanperä, Anni Ronkainen, Kirsi Sormunen ja Ulrika Steg. Toimitusjohtaja Jukka Leinonen. 
  • 26.3.–11.10.2021 Sigve Brekke (puheenjohtaja), Birgitte Engebretsen, Gaute Simen Gravir, Nils Katla, Håvard Naustdal ja Trine Rønningen. Toimitusjohtaja Jukka Leinonen. 
  • 11.10.–31.12.2021 Jukka Leinonen (puheenjohtaja), Birgitte Engebretsen, Gaute Simen Gravir, Nils Katla, Håvard Naustdal, Trine Rønningen. Toimitusjohtaja Jussi Tolvanen. 

Hallituksen jäsenten lukumääräksi päätettiin viisi. Päätettiin valita hallituksen puheenjohtajaksi Jukka Leinonen ja hallituksen jäseniksi seuraavat henkilöt: Birgitte Engebretsen, Gaute Simen Gravir, Håvard Naustdal ja Trine Rønningen. Hallituksen jäsenet ovat riippumattomia yhtiöstä mutta eivät Telenor-konsernista. Hallituksen jäsenille ei makseta palkkioita.

Yhtiön tilintarkastajaksi valittiin tilintarkastusyhteisö Ernst & Young. Päävastuullisena tilintarkastajana toimii KHT Terhi Mäkinen.

Lisätietoja medialle:
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi


DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 956 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.