OKX, ETH Birleşme Hizmeti Güncellemesi Yayımladı


VICTORIA, Seyşeller, Aug. 28, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Dünya lideri kripto para uygulaması OKX, eylül ayında sabırsızlıkla beklenen ETH Birleşmesi öncesinde kullanıcılarına bir hizmet güncellemesi yayımladı.

Duyuru, kullanıcıların etkinliğe hazır olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Aynı zamanda OKX'in protokolünü genel hatlarıyla açıklarken varlık korumasıyla ilgili bilgi sağlıyor.

Sert çatallanma sırasında yeni bir token oluşturulabileceği için OKX sert çatallanma süresince oluşacak fiyat volatilitesiyle ilgili yatırım risklerini azaltmak için önleyici adımlar atacak. OKX, kullanıcı varlıklarını koruma görevini çok ciddiye almaktadır ve Birleştirme sırasında ortaya çıkabilecek her türlü teknik sorunun ele alınmasında kullanıcılara destek olmaya hazır olacak.

OKX haberinin tam metni aşağıdadır:

Ethereum Foundation'ın duyurularına göre Birleşme, Ethereum Mainnet 15.540.293 blok yüksekliğine ulaştığında gerçekleşecek. Bu, 10-20 Eylül tarihleri arasında, muhtemelen 15 Eylül 2022 (UTC) civarı gerçekleşecek. Birleşme iki aşamada gerçekleşecek: Bellatrix ve Paris.

Bellatrix, Beacon Zincirini "Birleşmenin farkında" hale getirmeye yönelik bir mutabakat katmanı yükseltmesidir. Beacon Zinciri, 144.486 epok yüksekliğine ulaştığında 6 Eylül 2022 (UTC) civarı gerçekleşecek.

Paris, gerçekleştirme katmanının iş kanıtından ("PoW") hisse kanıtına ("PoS") geçişidir. Bu, Ethereum'un PoW (İş Kanıtı) zinciri Nihai Toplam Zorluk (TTD) değeri olan 58750000000000000000000 değerine 15 Eylül 2022 (UTC) tarihinde ulaştığında gerçekleşecek.

Bu noktada Ethereum'un gerçekleştirme katmanı Beacon Zincirinin hisse kanıtıyla birleşecek ve Ethereum'un PoW (İş Kanıtı) zinciri kapanarak Birleşmeyi tamamlayacak.

Varlıklarınızın güvenliğini sağlamak için önceden OKX'e ETH yatırmanızı öneriyoruz. OKX, Birleşme sırasında ortaya çıkabilecek teknik sorunları ele almada size yardımcı olacak.

Sert çatallanma sırasında yeni bir token oluşturulabileceği için OKX sert çatallanma süresince oluşacak fiyat volatilitesiyle ilgili yatırım risklerini azaltmak için aşağıdaki adımları atacak.

1. ETH para yatırma ve çekme işlemlerinin askıya alınması

OKX, ETH ve diğer Ethereum tabanlı (ERC-20) token para yatırma ve para çekme işlemlerini iki yükseltme etkinliği boyunca askıya alacak. Kesin tarihi ve zamanı duyuracağız.

  • Bellatrix muatabakat katmanı yükseltmesi için 6 Eylül 2022 (UTC)
  • Paris gerçekleştirme katmanı yükseltmesi için 15 Eylül 2022 (UTC)

2. Birleşme Hakkında

Birleşme sırasında iki muhtemel senaryo gerçekleşebilir.

Senaryo A
Birleşme sırasında yeni token oluşmayacak. Ethereum Mainnet'in istikrarlı ve güvenli olduğunu onayladığımızda OKX, ETH ve ERX-20 token para yatırma ve çekme işlemlerinin yanı sıra çapraz zincir köprü hizmetlerini başlatacak.

Senaryo B
Birleşme sırasında yeni tokenler oluşturulacak. OKX, Ethereum PoS (Hisse Kanıtı) zincirinde oluşturulan tokenleri "ETH" olarak ele alacak ve Ethereum PoW (İş Kanıtı) zincirinde oluşturulan tokenleri de çatallanmış tokenler olarak ele alacak.

Paris yükseltmesi öncesinde çatallanan tokenlerin oluşturucuları ETH bakiyelerinizin anlık görüntülerini alabilir. Çatallanan tokenler daha sonra ETH varlıklarınızın 1:1 oranında size airdrop olarak verilecektir ve para çekme ve yatırma işlemlerine erişilebilecektir. Airdrop hakkında daha fazla bilgi ayrı bir duyuruda yer alacaktır.

Çatallanan tokenler, biri onları OKX üzerinde alıp satmadan önce normal listeleme sürecimizden geçecektir. Tokenlerin incelemeden geçip geçmediğini ayrı bir duyuruda size bildireceğiz.

3. Alım satım hizmetleri

Spot alım satım: Birleşme ETH ve ERC-20 tokenlerinin spot alım satımını etkilemeyecek.

Marjlı alım satım: Birleşme, ETH çapraz ve izole marjlı çiftlerinin alım satımını etkilemeyecek. Ancak, OKX ETH marjlı borç alma ve VIP borç alma hizmetlerini askıya alacak. Hizmetin askıya alınmasından önce OKX piyasa koşullarına bağlı olarak marjlı borç alma faiz oranını değiştirebilir. Değişiklikler hakkında sizi ayrı bir duyuruyla bilgilendireceğiz.

Lütfen anlık görüntü alındığı zaman yatırım hesabınızın çok para birimli marj modunda eksi net varlık da dahil olmak üzere açık ETH kredileriniz varsa Senaryo B'nin gerçekleşmesi halinde çatallanan tokenleri kullanarak kredinizi geri ödemeniz gerektiğini dikkate alın. Önceden ETH kredilerinizi geri ödemeniz önerilir.

Vadeli işlemler ve sürekli vadeli işlem sözleşmesi yatırımı: Birleşme ETHUSDT ve ETHUSD sürekli vadeli işlem sözleşmesi swaplarını ya da ETHUSDT ve ETHUSD vadeli işlemler yatırımını etkilemeyecek.

Opsiyon yatırımları: Birleşme ETHUSD opsiyon yatırımlarını etkilemeyecek.
ETH fiyatları Birleşme sırasında aşırı dalgalanma yaşayabileceğinden lütfen öncesinde pozisyonlarınızı küçültün veya kapatın, kaldıracınızı düşürün veya marjınızı artırın. Piyasa koşullarına bağlı olarak OKX daha fazla risk kontrol tedbiri alabilir, bu tedbirlerle ilgili olarak sizleri ayrı bir duyuruda bilgilendireceğiz. Bunlar aşağıdakileri içerebilir ancak bunlarla sınırlı değildir:

(1) ETH sürekli vadeli işlem sözleşmesi swapları ve vadeli işlem sözleşmeleri için marj katmanlarını değiştirmek
(2)Çoklu para birimi modunda veya portföy marjı modunda ETH'nin marj indirim oranı kademelerini değiştirmek
(3) Sürekli vadeli işlem sözleşmeleri için fonlama oranını ve fiyat limitlerini değiştirmek
(4)ETH/USDT ve ETH/USD endeks fiyatlarının bileşenlerini değiştirmek ve ETH sözleşmelerinin gösterge fiyatını değiştirmek.

4. Büyüme hizmetleri

Tasarruflar stake etme, ikili yatırım ve akıllı kazanç Birleşmeden etkilenmeyecek. Yatırdığınız ETH anlık görüntüde yer alacak. Zorlu sert çatallanmalar sırasında fiyat volatilitesi genelde yüksek olduğundan lütfen yeterli risk denetim önlemleri aldığınızdan emin olun.

Kredi: Birleşme ETH kredilerini etkilemeyecek. Tüm ETH teminatları anlık görüntüde yer alacak. Tüm ETH borçları da anlık görüntüde yer alacak ve sert çatallanma olması halinde çatallanan tokenle geri ödemek zorunda kalacaksınız.

ETH 2.0 Stake Etme: Abonelikler 6 Eylül ve 15 Eylül 2022 günlerinde askıya alınacaktır. BETH karlarınız normal bir şekilde dağıtılacaktır. Stake edilen ETH'nin anlık görüntüde yer alıp almaması çatallanan zincirin ETH2.0 sözleşmelerini nasıl işleyeceğine bağlıdır. Ayrıntılar ayrı bir duyuru ile açıklanacaktır.

DeFi (Merkezsizleştirilmiş Finans) madenciliği: Hiçbir proje aboneliği etkilenmeyecektir. Zincir üstü stake etme ve geri alma 6 Eylül ve 15 Eylül 2022 günlerinde askıya alınacak. Geri alma ve kâr dağıtımı gecikecektir.

5. Fiat para hizmetleri

Birleşme fiat para hizmetlerini etkilemeyecek.

6. Dönüştürme

Birleşme, ETH dönüştürme hizmetlerini etkilemeyecek.

Bu listeleme hakkında tüm sorularınız için lütfen bizimle resmi  OKX Telegram  grubu üzerinden veya Destek Merkezi üzerinden iletişime geçin.

Daha fazla bilgi için iletişim:
Media@okx.com

OKX hakkında
OKX, yatırım hacmi ve lider web3 eko sistemi ile dünyanın en büyük ikinci küresel kripto para borsasıdır. Dünya genelinde 20 milyondan fazla müşterinin güvenini kazanan OKX, tüm dünyada yatırımcılar ve profesyonel alım satımcılar için en hızlı ve en güvenilir kripto yatırım uygulaması olarak ün kazanmıştır.

İngiltere Premier Ligi'nin şampiyonu Manchester City F.C., McLaren Formula 1, golf oyuncusu Ian Poulter, Olimpiyat sporcusu Scotty James ve F1 sürücüsü Daniel Ricciardo'nun en önemli ortaklarından olan OKX hayran deneyimini yeni finans ve katılım fırsatlarıyla güçlendirmeyi amaçlamaktadır. OKX aynı zamanda web3'ye daha fazla içerik üretici getirme inisiyatifinin bir parçası olarak Tribeca Festivalinin de en önemli ortağıdır.

OKX’in borsasının yanı sıra, OKX Wallet da GameFi ve DeFi tokenleri alıp satarken platformun NFT dünyasını ve metaverse'i keşfetmek isteyen insanlara yönelik son hizmetidir.

OKX hakkında daha fazla bilgi edinmek için uygulamamızı indirin veya ziyaret edin: okx.com