Új jelentés: az automatizált átláthatóság kulcsszerepe a CTV bevételek növelésében

A globális márkák többsége növelné a tartalomobjektum-jelet szolgáltató kiadókkal való együttműködésének médiaköltségeit


NO-HEADQUARTERS/REDWOOD CITY, Calif., Sept. 28, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- A PubMatic (Nasdaq: PUBM), független technológiai vállalat, amely a digitális hirdetések terén a jövő ellátási láncát kínálja. A cég közzétette az Advertiser Perceptions vállalattal közösen készített jelentésének eredményeit, amelynek címe „Transparency Will Bring More Spend to CTV/OTT" (Az átláthatóság nagyobb költést eredményez a CTV/OTT számára). A tanulmány feltárja az átláthatóság által a hirdetők és kiadók számára a CTV médiatárban kínált lehetőségeket. A médiaelhelyezések tartalmára és kontextusára vonatkozó erőteljes adatjelek, például a tartalomobjektum révén, a márkák nagyobb átláthatóságra tesznek szert, ami a további átláthatóságot biztosító kiadók iránti keresletet növeli.

  • Az amerikai márkák 62%-a és a brit márkák 82%-a ért egyet azzal, hogy növelnék a kiadásaikat olyan partnereknél, amelyek olyan adatokat szolgáltatnak, mint a tartalomobjektum-jelek.
  • A legtöbb hirdető hajlandó felárat fizetni a tartalomobjektum-jelek által biztosított átláthatóságért. Ez az érték az Egyesült Államokban 57%, az Egyesült Királyságban pedig 64%.
  • Az Egyesült Államokban megkérdezett hirdetők kétharmada, az Egyesült Királyságban pedig 78%-a mondta azt, hogy a tartalomobjektum-jelek megléte miatt hajlandó lenne költségvetését a lineáris TV-ről a CTV/OTT videohirdetéseire átcsoportosítani.

„Ez a tanulmány bizonyítja az átláthatóság kritikus értékét a programozott CTV iránti kereslet növelésében. A jövő ellátási lánca az adatok segítségével közelebb hozza a hirdetőket a közönségükhöz, így pedig nagyobb keresletet teremt a kiadók számára” – mondta Nicole Scaglione, a PubMatic CTV és OTT üzletágának alelnöke. „A tartalomobjektum különösen fontos utat biztosít a kiadók számára a jelek megosztásához, amelyek a médiavásárlók számára a kampánycélok eléréséhez szükséges kontextuális információkat nyújtják, és többet költenek a CTV-ben.”

A Advertiser Perceptions azt is megállapította, hogy az Egyesült Államokban tízből hét megkérdezett hirdető (az Egyesült Királyságban pedig még több) egyetértett azzal, hogy a tartalomobjektum használata az átláthatóság szempontjából az információk megosztásához hasznos, és a mélyinterjúkból kiderült, hogy a tartalomobjektum-jelek kritikus fontosságúak a hirdetők számára annak megértéséhez, hogy valójában mit vásároltak. A megkérdezett hirdetők azt mondták, hogy növelnék a költéseiket olyan partnereknél, amelyek olyan tartalomobjektum-jeleket biztosítanak, amelyek fokozzák az automatizált médiavásárlások átláthatóságát. Azonban az Egyesült Államokban csak a hirdetők fele, az Egyesült Királyságban pedig tízből hat hirdető használja jelenleg a tartalomobjektumot a médiavásárlásai során.

„Az automatizált CTV több célzási lehetőséget, jobb mérhetőséget és valós idejű döntéshozatalt biztosít a hirdetők számára. Kutatásaink azt mutatják, hogy az olyan jelek hozzáadása, mint a kategória és a műfaj, a márkákat a költések növelésére, a lineáris és az egyéb csatornákról való elmozdulásra ösztönzi” – mondta Nicole Perrin, a Advertiser Perceptions üzleti intelligenciáért felelős alelnöke.

Töltse le a tanulmány itt: https://pubmatic.com/reports/ctv-transparency-report.

Kutatási módszertan
A PubMatic az Advertiser Perceptions vállalatot bízta meg, hogy 2022. június 21. és július 12. között 200 amerikai és 100 brit hirdetőt kérdezzen meg az Ad Pros közössége tagjai közül, valamint 2022 augusztusában 4 telefonos interjút készítsen a CTV és OTT videohirdetések vásárlásáról, az átláthatóságról és a tartalomobjektum-jelekről. Ezek a hirdetők az Egyesült Államokban évente legalább 25 millió dollárt, az Egyesült Királyságban pedig 8,3 millió fontot költenek videohirdetésekre, és hatást gyakorolnak az automatizált CTV/OTT hirdetési stratégiára.

Az Advertiser Perceptions bemutatása
Az Advertiser Perceptions globális vezető szerepet tölt be a reklám-, marketing- és reklámtechnológiai iparágak kutatásalapú üzleti intelligenciája terén. Szakértő munkatársaink elfogulatlan, kutatáson alapuló képet nyújtanak a hirdetési piacról, az ügyfelek egyedi teljesítménymutatóihoz és üzleti célkitűzéseihez igazított elemzésekkel és megoldásokkal. Ezek az elemzések magabiztosságot adnak az ügyfeleknek a legjobb szervezeti, értékesítési és marketingdöntések meghozatalához, ami nagyobb bevételt és fokozott ügyfél-elégedettséget eredményez.

A PubMatic-ről
A PubMatic (Nasdaq: PUBM) egy független technológiai vállalat, amely az ügyfelek értékajánlatának maximalizálását teszi lehetővé a legújabb digitális reklám ellátási lánc szolgáltatásával. A PubMatic értékesítőoldali platformja lehetővé teszi a világ vezető digitális tartalomkészítői számára készleteik kezelését és a megtérülés fokozását a marketing tevékenységekbe tett befektetések megtérülésének, valamint az elért hallgatóság méretének növelésével különböző reklámformátumokban és eszközökön. 2006 óta a rendszer-alapú megközelítésünk lehetővé tette az adatok hatékony, valós idejű felhasználását. A skálázható és rugalmas programadó innováció lehetővé tételével javítjuk az ügyfeleink eredményeit, miközben egy dinamikus és átlátható digitális reklámellátási láncot hozunk létre.

Sajtókapcsolat:
Broadsheet Communications for PubMatic
pubmaticteam@broadsheetcomms.com
(917) 826-1103