Uuendatud kapitalinõuded Bigbank AS-ile


2023. aasta detsembris esitas Finantsinspektsioon Bigbank AS-ile iga-aastase järelevalvealase läbivaatamise ja hindamisprotsessi (SREP) järgsed kapitali adekvaatsuse arvutuse tulemused. Hindamise tulemusena otsustas Finantsinspektsioon kehtestada Bigbank AS-ile uue Pillar 2 kapitalinõude.

Finantsinspektsiooni otsuse kohaselt kohaldub Bigbank AS-ile konsolideeritud alustel täiendav omavahendite nõue (P2R) summas 3,2% riskipositsiooni kogusummast (TREA), millest vähemalt 2,4% peab olema kaetud esimese taseme põhiomavahenditega ja vähemalt 1,8% esimese taseme omavahenditega. See tähendab, et Pillar 2 kapitalinõue vähenes võrreldes eelmise aastaga 1,29 protsendipunkti võrra.

Finantsinspektsioon jättis eelmise aastaga võrreldes samale tasemele Bigbank AS-ile konsolideeritud baasil kohalduva Pillar 2 suunise (P2G), mis on 1,5%-le TREA-st.

Uued P2R ja P2G suhtarvud kehtivad alates 01.01.2024.

Bigbank AS (www.bigbank.ee) on Eesti kapitalil põhinev era- ja äriklientide laenudele ja hoiustele keskendunud pank, millel on lisaks tegevusele Eestis filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Bulgaarias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis. Bigbanki bilansimaht ületab 2 miljardit eurot.

Argo Kiltsmann
Juhatuse liige
E-mail:  argo.kiltsmann@bigbank.ee
www.bigbank.ee