Korrigering: Ändringar i antalet egna aktier i Aktia Bank Abp:s besittning


Aktia Bank Abp
Börsmeddelande
3.6.2024 kl. 17.15

Korrigering: Ändringar i antalet egna aktier i Aktia Bank Abp:s besittning

I börsmeddelandet om ändringar i antalet egna aktier i Aktia Bank Abp:s besittning, som publicerades 3.6.2024 kl. 13.30, angavs ett felaktigt antal egna aktier i bolagets besittning efter överlåtelsen. Det korrekta antalet är 76 076.

Nedan det korrigerade meddelandet i sin helhet.

Aktia Bank Abp har i dag med stöd av ett beslut som fattats av bolagets styrelse överlåtit sammanlagt 45 532 av de aktier som varit i bolagets besittning till 21 personer på basis av bolagets olika ersättningsarrangemang. Överlåtelsen av egna aktier grundar sig på ett bemyndigande av den ordinarie bolagsstämman 3.4.2024.

Av dessa aktier har 26 833 aktier överlåtits till Aktias verkställande direktör Aleksi Lehtonen som underteckningsbonus. Avsikten med underteckningsbonusen är att ersätta verkställande direktören för utebliven ersättning i anknytning till det tidigare anställningsförhållandet. Underteckningsbonusen utbetalas i Aktias aktier i förankringssyfte. Verkställande direktören är skyldig att återbetala underteckningsbonusen till Aktia om han säger upp sig från sin tjänst inom ett år från det att underteckningsbonusen betalades.

Av de överlåtna aktierna har 2 500 aktier överlåtits som engångsersättning till Anssi Huhta, ställföreträdare för Aktias verkställande direktör. De återstående 16 199 aktierna har överlåtits som en del av bolagets bindande aktiebelöningssystem och delvis som uppskjuten ersättning enligt olika ersättningsarrangemang.

Efter ovannämnda överlåtelser har bolaget sammanlagt 76 076 aktier i sin besittning.

Aktia Bank Abp

Mera information:
Oscar Taimitarha, direktör för investerarrelationer, tfn 040 562 2315, ir (at) aktia.fi

Distribution:
Nasdaq Helsinki Oy
Massmedier
www.aktia.com

Aktia är en finländsk kapitalförvaltare, bank och livförsäkrare som har skapat välstånd och välfärd generation efter generation redan under 200 års tid. Vi tillhandahåller våra kunder digitala tjänster i ett flertal kanaler och ger personlig service på våra verksamhetsställen i huvudstadsregionen samt i Åbo-, Tammerfors-, Vasa- och Uleåborgsregionerna. Vår belönade kapitalförvaltnings fonder säljs även internationellt. Vi sysselsätter ca 860 personer på olika håll i Finland. Aktias förvaltade kundtillgångar (AuM) uppgick 31.3.2024 till 14,1 miljarder euro och balansomslutningen till 12,1 miljarder euro. Aktias aktie noteras på Nasdaq Helsinki Oy (AKTIA). aktia.com