Förvärvar ett av Thailands ledande företag inom organisations- och ledarskapsutveckling från SEAC, och kompletterar BTS snabbt växande verksamhet i Sydostasien


STOCKHOLM, SVERIGE - BTS GROUP AB (publ.), ett världsledande företag inom strategigenomförande, har träffat avtal om att förvärva verksamheten för organisations- och ledarskapsutveckling samt dess relaterade tillgångar från Seasia Leadavation Company Ltd (SEAC), baserat i Bangkok, Thailand. SEAC ägs av det börsnoterade AP (Thailand) PCL.

SEAC, som ursprungligen grundades som APM Group 1992, är ett ledande företag inom ledarskap och talangutveckling i Sydostasien. Under de senaste 32 åren har SEAC bistått över 1 500 organisationer samt 3 miljoner företagsledare och medarbetare i arbetet med att få dem att utvecklas som organisationer och i sina roller. APM integrerades i AP Thailand-koncernen 2017 och har därefter verkat under varumärket SEAC.

Med kontor i Bangkok och verksamhet i Sydostasien, tillhandahåller SEAC kraftfulla program för ledarskaps- och talangutveckling med hjälp av effektiva och innovativa processer samt därtill hörande egenutvecklade teknikplattformar. Uppdragsgivarna använder SEAC:s lösningar för att förändra arbetsmetoder, stärka viktiga kompetenser och förändra företagskulturen för att framgångsrikt kunna följa sin strategi.

SEAC:s intäkter 2023 uppgick till cirka 6,5 MUSD, och bolaget räknar med stabil tillväxt under innevarande år. Ett mycket erfaret team bestående av mer än 50 konsulter och specialister kommer att ansluta till BTS i samband med förvärvet.

Köpeskillingen, inklusive övertagna skulder, uppgår till 7,5 MUSD varav, 6,0 MUSD ska betalas vid slutförandet. Resterande betalningar kommer göras under kommande månader, efter det att vissa milstolpar i avtalet uppnåtts. Transaktionen förväntas vara slutgiltigt genomförd inom de närmaste dagarna.

Verksamheten i Sydostasien är en av de snabbast växande inom BTS och Thailand är en stor och växande marknad med många betydande kunder. Med beaktande av SEAC:s stora kundbas, innefattande ledande lokala och globala företag som verkar i regionen och som endast har en begränsad överlappning med BTS, i kombination med SEAC:s konkurrenskraftiga och innovativa kunderbjudande och teknikplattformar och dess egenutvecklande 456 Smart Learning-koncept, kommer förvärvet att avsevärt stärka BTS marknadsposition och tillväxtmöjligheter i Thailand såväl som i Sydostasien, som dessutom är en av de snabbast växande regionerna i världen.

"Vi är verkligen glada över att välkomna SEAC-teamet till vår familj", säger Philios Andreou, vice vd för BTS Group. "Deras resultatfokus, kvalitén på de innovativa inlärningsmetoderna, entreprenörsandan, passionen och det fantastiska teamet kommer att passa perfekt ihop med BTS DNA och värderingar. När de två verksamheterna integreras ser vi möjligheter att ytterligare öka lönsamheten över tid".

Integrationen med BTS gör att SEAC:s medarbetare kan påskynda sin personliga utveckling samt också förstärka företagets tillväxt och skynda på dess expansion till nya marknader. "Sedan starten av APM Group har vår passion varit att bistå samt växa organisationer och människor i Sydostasien. Genom att bli en del av BTS kommer vi att kunna göra mer av det exponentiellt", säger Arinya Talerngsri, nuvarande vd för SEAC.

"Genom att kombinera våra företags verksamheter och kompetenser skapas ett fantastiskt team för att stödja våra kunders tillväxt och framgång både lokalt och globalt", säger James R. Engel, SEAC:s Chief Learning Architect.

SEAC:s organisation kommer integreras med BTS Thailand, vilken är en del av BTS Sydostasien. Dess lösningar, metoder och teknikplattformar kommer även att säljas och användas inom hela BTS-koncernen.

"Kombinationen av medarbetare och tillgångar som SEAC tillför BTS, kombinerat med vår nuvarande närvaro på marknaden, kommer att stärka vår ledande position i regionen och möjliggöra en än starkare kundleverans, samt att vi även når fler beslutsfattare. Vi är mycket förhoppningsfulla inför de stora möjligheter som väntar när vi går samman", säger Gianfranco Di Maira, partner och chef för BTS Sydostasien.

BTS:s förvärvsstrategi syftar till att skapa en bredare bas för framtida organisk tillväxt samtidigt som bolaget bidrar till konsolidering i en starkt fragmenterad marknad. Genom sina förvärv strävar BTS efter att betjäna nya och befintliga kunder med innovativa tjänster.

För mer information, vänligen kontakta:

Philios Andreou, vice vd BTS Group AB
philios.andreou@bts.com

Michael Wallin, IR-chef
michael.wallin@bts.com 
08-58 70 70 02
0708-78 80 19

Om BTS Group AB (publ)

BTS är ett tjänsteföretag med huvudkontor i Stockholm, Sverige. BTS har cirka 1 100 anställda vid 38 kontor i sex världsdelar. Vi erbjuder tjänster inom både talang- och ledarutveckling samt rådgivning inom strategi, förändring, kultur och ledarskap. I mer än 35 år har BTS fokuserat på individerna och ledarna i förändringsprocesser. Vi har utvecklat effektfulla metoder för simulering, lärande, coachning och bedömning, för att skapa bättre resultat. BTS är partner till närmare 1 200 organisationer, inklusive fler än 40 av världens 100 största multinationella företag.

BTS Group AB (publ.) är noterat på Nasdaq Stockholm och handlas under symbolen BTS B.

För mer information, besök oss på www.bts.com.

Bilaga



Pièces jointes

Pressmeddelande 30 juli