Nokia esittelee WAP-puhelimen ammattilaisten käyttöön


Nokia on tänään esitellyt uuden matkapuhelimen, jossa Nokia 6100 -sarjan kehitys yhdistyy uusimpaan GSM-huipputeknologiaan. Nokia 6210 on EGSM 900- ja GSM 1800 -verkoissa toimiva kaksitaajuuspuhelin, joka on suunnattu erityisesti matkapuhelinta ammatissaan käyttäville ihmisille. Puhelin tukee sekä piirikytkentäistä datasiirtoa, High Speed Circuit Switched Dataa (HSCSD), jonka avulla datasiirtonopeus on enimmillään 43,2 kb sekunnissa, että Wireless Application Protocol (WAP) -standardia. Nokia 6210 esiteltiin tänään samanaikaisesti sekä CeBIT 2000 -messuilla Saksan Hannoverissa että Nokia - Designed for Life -tapahtumassa Hongkongissa. Uusi puhelin tulee markkinoille vuoden 2000 kolmannen neljänneksen aikana.

"Nokia 6210 tuo täysin uuden ulottuvuuden ammattilaisten käyttämien puhelinten sarjaan. Sen edistykselliset ominaisuudet ja muotoilu tekevät siitä tehokkaan ja luotettavan työkalun. Nokia 6210 on tyylikkäälle Nokia 6100 -sarjalle luonnollinen askel eteenpäin, ja se mahdollistaa asiakkaillemme luontevan siirtymisen uusien matkaviestinpalvelujen käyttäjiksi. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta Nokia 6210 on hyvin houkutteleva tuote ammattilaisille, joilla on jatkuva tarve päästä nopeasti käsiksi ajan tasalla olevaan tietoon", sanoo Nokia Mobile Phonesin Suomen myyntipäällikkö Ismo Karjalainen.

Nokia 6210 on täydellinen valinta ihmisille, joille matkapuhelin on välttämätön liike-elämän työkalu. Puhelin on vain 18 millimetriä paksu ja painaa ainoastaan 114 grammaa vakioakulla, mutta pienen kokonsa ja suuren näyttönsä ansiosta sitä on miellyttävä käyttää. Nokia 6210 -puhelimen pituus ja leveys ovat samat kuin muissa Nokia 6100 -sarjan puhelimissa, jotka monen käyttäjän mielestä ovat matkapuhelimeksi ihanteellisen kokoisia. Tämä mahdollistaa sen, että useimmat Nokia 6100 -sarjan lisälaitteet, kuten autosarja, akut, latauslaitteet ja pöytätelineet, ovat yhteensopivia Nokia 6210 -puhelimen kanssa. Nokia 6210 -puhelimessa on sisäinen antenni, joka mahdollistaa linjakkaan muotoilun ja samalla tehokkaat toiminta-ajat.

Wireless Application Protocol (WAP) tuo internet-pohjaiset palvelut matkapuhelimeen. Nokia 6210 on erinomainen työkalu käyttäjälle, joka tarvitsee luotettavaa ja sujuvaa yhteyttä tärkeään tietoon myös toimistonsa ulkopuolella. Julkisten WAP-palveluiden lisäksi Nokia 6210:iin voidaan helposti luoda yhteydet yrityksen omaan tietoverkkoon Nokia WAP Server 1.0 -palvelimen kautta. Näin päästään käyttämään esimerkiksi yrityksen sisäisiä tietokantoja, intranettia ja sähköpostia. Nokia 6210 -puhelimen ja yhteensopivan Nokia PC Suite -ohjelman avulla yritys voi helposti varustaa suuren määrän puhelimia yrityskohtaisilla WAP-asetuksilla, sanastoilla ja muulla tiedolla. Tämä parantaa tiedonhallintaa ja tuo siten ainutlaatuisia etuja yrityskäyttäjille.

Piirikytkentäisen datasiirron, High Speed Circuit Switched Datan (HSCSD) avulla datasiirtonopeus on enimmillään 43,2 kb sekunnissa HSCSD:tä tukevissa verkoissa. Nopean datasiirron ansiosta Nokia 6210 on täydellinen työkalu sähköpostin ja internetin käyttämiseen yhteensopivalla kannettavalla tietokoneella. Nokia 6210 voidaan yhdistää kannettavaan tietokoneeseen joko infrapunan välityksellä tai kaapelilla. Nokia 6210:ssa on suuri dynaaminen muisti, johon voi tallentaa yhteystietoja, tekstiviestejä ja kalenterimerkintöjä. Kalenteria ja muita ajanhallintaa helpottavia ominaisuuksia on kehitetty entisestään yrityskäyttäjien vaativia tarpeita ajatellen. Nokia 6210:n puheaika on vakioakulla 2 tunnista 30 minuutista 4 tuntiin 30 minuuttiin, ja valmiusaika 55 tunnista 260 tuntiin, riippuen muun muassa verkko-olosuhteista ja SIM-kortista.

Nokia viitoittaa tietä langattomaan tietoyhteiskuntaan innovatiivisilla tuotteillaan ja ratkaisuillaan. Se on maailman johtava matkapuhelinten toimittaja ja yksi johtavista matkapuhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen ja niihin liittyvien asiakaspalveluiden sekä multimediapäätteiden toimittajista. Vuonna 1999 Nokian liikevaihto oli 19,8 miljardia euroa (117,6 miljardia markkaa). Yhtiön palveluksessa on yli 55 000 henkilöä, ja sen osakkeet noteerataan Helsingin (NOK1V), New Yorkin, Tukholman, Lontoon, Frankfurtin ja Pariisin pörssissä.

Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones, Viestintäosasto
Puh. 010 5051
www.nokia.com