SEB utvecklar mobila banktjänster med Ericsson


SEB ligger långt framme när det gäller banktjänster på Internet. SEB startade sin Internetbank i december 1996 och har i dag 380 000 kunder. Det betyder att 25 procent av SEB:s samtliga kunder aktivt använder Internet för att göra sina bankaffärer. Det gör SEB till en av världens ledande e-banker.

Nu tar SEB ett ytterligare steg för att göra bankaffärerna mer tillgängliga för kunderna. Från och med i sommar erbjuder SEB sina kunder mobila bankaffärer via Ericssons senaste mobiltelefon, R 380.

-Med mobilt internet ökar tillgängligheten för våra kunder. Till att börja med kommer vi att erbjuda de mest efterfrågade tjänsterna över WAP-telefonen. Men med nya, förenklade former att göra bankaffärer tror vi att våra kunder också kommer att vilja göra nya saker, det har vi märkt tidigare. Därför är detta bara början, säger Johan H Larson, chef för SEB:s Internetbank.

Ericssons R 380 tillhör det allra senaste inom mobiltelefonområdet och är betydligt mer användarvänlig än existerande WAP-telefoner. SEB:s kunder kan via R 380 utföra enkla, lättmanövrerade banktjänster. Kunden kan bl.a. hämta information, köpa aktier, göra överföringar och betala räkningar med hjälp den integrerade pekskärmen som R 380 har.

SEB är Nordens största bankkoncern med förvaltat kapital på 800 miljarder kronor. SEB satsar nu hårt på Internetbanking i Europa. SEB äger den tyska banken BfG, Tysklands femte största bank, och kommer att lansera en ny generation internetbank där under årets tredje kvartal.

SEB inbjuder till pressträff fredag den 25 februari på Sveavägen 8 i Stockholm klockan 12.30. De nya mobila banktjänsterna demonstreras av bland andra:
Johan H Larson, chef SEB:s Internetbank. Kennet Rådne, VD Ericssons Business Consulting. Lunchmacka serveras. Välkomna!